Hoe leer je je hond teruglopen naar zijn plek?

Bedankt voor het klikken op mijn vraag!
Het is de bedoeling dat wij op onze hondencursus onze Golden Retriever Buddy (1 jaar) leren om haar eerst op een plek te laten zitten (commando "wacht"), en als wij dan roepen: "hier" dan komt ze naar ons toe. Maar het is dus nu de bedoeling dat als wij "hier" hebben gezegd dat wij haar weer terug moeten sturen naar dezelfde plek waar ze vandaan kwam en we haar lieten wachten. Hebben jullie tips hoe we dat haar kunnen leren?
Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Op zich is dit aan te leren, maar ook hier kom je het verste met geduld en humor ;) Terug commando is ook handig als later je hond zich "klem zet"in en niet kan keren en snapt als vanzelf dan dat terug ook achterstevoren kan:) Het is vrij veel typen hoe je dat kan leren maar hier vond ik wel paar juiste oefeningen : http://people.zeelandnet.nl/sahoving/Pagina04.htm Succes.. ...Goldens vergen nu eenmaal ook een hoop teenkrommend geduld :)

Je legt haar RIEM op de plaats waar ze zit. Zegt :wacht. Loop zelf weg en laat haar naar je toekomen. (Even tussendoor: ze moet dus zitten. Een hond die afgelegd is moet wachten tot de baas naar haar/hem terugkomt.) Als ze bij je is gekomen, laat je haar achterom jou heen plaats nemen aan je linkerkant. Noem haar naam en wijs richting riem. "Zoek plaats" Is niet zo moeilijk omdat haar riem daar ligt. Misschien moet je haar er de eerste keer heen begeleiden. Maar Goldens zijn niet dom, dus een tweede keer zal ze zelf gaan. Dan is het probleem van telkens een andere 'terugplaats' opgelost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100