Is een klimhortensia giftig voor konijnen? En zijn er andere planten die giftig zijn voor konijnen?

Onze nieuwe konijnenren komt naast de klimhortensia. Kan dat geen kwaad (voor het konijn, niet voor de klimhortensia) qua giftigheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wilde konijnen zullen niet eten van planten die voor hen giftig zijn, maar tamme konijnen zijn hun oerinstincten op eet-gebied kwijt. Bijgevoegd een link met daarin een (heel groot) aantal voor konijnen schadelijke planten. De hortensia zelf staat er wel op, de klimhortensia niet, maar waarschijnlijk valt deze onder "hortensia" http://www.bunnybunch.nl/konijnen/giftige-en-veilige-planten-voor-konijnen.html

voor zover ik weet is de (klim)hortensia niet giftig. Ik heb daar nooit iets over gehoord en ik tuinier toch al 35 jaar. ikbezit ook klimhortensia's. als je het niet vertrouwd adviseer ik je de onderkanten van de hortensia te snoeien, zodat er geen takken met bladeren meer zitten binnen het bereik van de konijnen. Als er voldoende voedsel aanbod is, beperken die zich waarschijnlijk toch alleen tot de lekkere hapjes en dat zijn de blaadjes, niet de houtige stengels. omdat klimhortensia bloeien op 2 jarige takken zal hij dan aan de onderkant ook geen bloei vertonen.

Op de volgende site staat een hele lijst met planten die giftig zijn voor konijnen. Daar zit ook de klimhortensia tussen!

Bronnen:
http://rabbits-n-bunnrabbitpoisonousfoodsg...

Mijn antwoord is geen garantie dat het altijd zo is, maar proeven met wilde giftige planten wezen uit dat de konijnen geen giftige planten lusten, ze zijn heel kieskeurig wat groenvoer betreft. Misschien is er echter wel een uitzondering dat zijn de boterbloemen, deze giftige planten worden soms door gekweekte konijnen gegeten, nooit door wilde. Hortensia's zijn zover ik weet niet giftig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100