Kan een Cavalier goed leven op een appartement ?

Wij hebben een cavalier maar we gaan nu verhuizen naar een appartement. we gaan dan ongeveer 2 keer per dag een korte wandeling maken en 1 keer per dag een grote. zou dat dan genoeg zijn ? of heeft hij dan nog te veel energie over ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Cavalier King Charlesspaniel kan overal leven als hij genoeg wordt uitgelaten. De grootte van een huis hoeft voor geen enkele hond een beperking te zijn. Een jonge Cavalier moet natuurlijk vaker uitgelaten worden, maar een volwassen Cavalier heeft genoeg aan éénmaal een uur en dan liefst los van de lijn en twee of drie maal een minuut of 20 om op zijn gemak zijn behoefte te doen. Behalve de lengte van de wandeling moet je ook telkens een andere route nemen. Niets is zo dodelijk voor een hond als iedere dag het zelfde rondje met dezelfde geurtjes. Trouwens als mens wordt je daar ook niet vrolijk van. Een hond lijdt meer aan de afwezigheid van zijn roedel, dan aan de beperkte ruimte om de dag door te brengen. Dus als je werkt en meer dan 3-4 uur per dag weg bent, zal je dat in aandacht en beweging ergens moeten compenseren.

De Cavalier is een hond, die zich gemakkelijk aanpast aan allerlei situaties. Op een flat in de stad of buiten in een huis met tuin, dat maakt hem niet uit. Als hij maar niet vaak alleen hoeft te zijn en op tijd vrij kan rennen en dus voldoende wordt uitgelaten. Dat mag een klein ommetje zijn of een grote wandeling, want een volwassen Cavalier heeft een goed uithoudingsvermogen. Als je toch problemen krijgt dan kun op de club advies krijgen.

Bronnen:
http://www.cavalierclub.nl/een-pup-aanschaffen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100