Mijn konijn heeft een hockeybal tegen zijn neus gekregen. Wat moet ik doen?

Er kwam per ongeluk een hockeybal tegen het gaas van de kooi en het konijn heeft toen die bal tegen zijn neus gekregen. Hij lag een tijdje op zijn zij met bloed uit zijn neus en was een beetje aan het spartelen. Het leek een beetje op stuiptrekjes. Nu de volgende ochtend zit ie wel weer overeind en z'n neus bloed niet meer maar ik vraag me af wat ik moet doen.

Dat beest ademt natuurlijk door zijn neus en als daar een wond op zit kan ie daar denk ik best last van hebben. Is dit ook zo? Of moeten we de natuur zijn werk laten doen. Mag het konijn dan ook al weer uit zijn kooi?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bel je dierenarts! Is deze dicht dan is er vaak een mogelijkheid voor een spoed dierenarts. Je had eigenlijk de dag zelf de dierenarts (desnoods de spoeddienst) moeten bellen, was het alleen al om advies. Konijnen zijn prooidieren en zullen niet snel pijn laten merken, meestal als het te zien is ben je te laat. Bel je dierenarts, vraag advies! Je nijn kan best wat gebroken hebben, hoe langer je wacht hoe moeilijker het straks is om het te laten genezen.

Het is heel goed mogelijk dat het konijn een hersenschudding heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100