Mag mijn kater met een blaasgruis verleden naast zijn speciale urinary brokken dagelijks normaal natvoer?

Mijn kater krijgt brokken van Royal Canin urinary s/o ter voorkoming van terugval. Hij krijgt ook dagelijks een zakje / blikje natvoer. Nu nog Royal Canin urinary afgewisseld met kattovit urinary. Maar hij vind deze niet zo lekker. Mag hij normaal natvoer? Ik denk dan wel aan merken met een hoog vleesgehalte.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou het kunnen proberen, maar dan met natvoer zonder granen (en dus idd een hoog vlees/visgehalte. Er is in de dierenspeciaalzaak prima graanvrij natvoer te vinden, zoals shiny cat, almo nature enz. Goed betaalbaar is snoezepoes. Mijn gruiskater doet het er al jaren uitstekend op.

Bij katten met blaasgruis kan het ook helpen om over te stappen op rauw vlees voeding. Dit hoeft niet erg duur te zijn. Je kunt kiezen voor een kant en klaar voeding op dit gebied maar ook het e.e.a. zelf leren samen te stellen. Wanneer je besluit om dit te proberen kun je je licht eens opsteken bij een kattenforum om te kijken of er mensen met katten met hetzelfde probleem zijn die over gestapt zijn op rauw vlees. Veel katten met blaasgruis doen het er prima op en komen volledig van de blaas problemen af. Je zult dan wel je kat de rest van zijn leven rauw moeten voeren. Katten met nierproblemen komen vaak niet af van een nier dieet en werkt rauw vlees voeding mogelijk averechts. Laat je kat evt. checken op nierproblemen, middels een urine onderzoek en een bloedonderzoek. Het mooiste zou zijn wanneer je een dierenarts kunt vinden die achter deze manier van voeren staat. (Vaak wordt er veel verdiend aan dieetvoeders wanneer deze in een dierenartsen praktijk verkocht worden.)

Van urinary s/o zijn er 3 smaken natvoer. Vindt hij die alledrie niet lekker? Je kan andere merken proberen, zolang het inderdaad hoogwaardige voeders zijn en zolang de urinary s/o brokjes maar zijn hoofdmaaltijd blijven. Af en toe een zakje van iets anders tussen door zal niet snel problemen geven, maar als je dagelijks wat vlees wilt geven, geeft hem dan 1/3 van een portie zakje ofzo en niet een hele. Je moet het zien als een medicijn, verwerkt in een voeding. Het is dus belangrijk dat hij daar het meest van binnenkrijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100