Kan ik mijn konijn buiten laten vanacht?

Heet is erg koud en vannacht kan het -5 graden worden

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is geen probleem voor hem/haar. In de winter kan een konijn buiten gehouden worden tot een temperatuur van -20C. Let er dan op dat het water niet bevriest (bij zulke lage temperaturen is het wel aan te raden om een deken voor het hok te hangen, zodat de wind er niet direct inwaait).

Bronnen:
http://www.dierenkliniekzevenhuizen.nl/ind...

er zijn voor de vijver van die pompjes die een beetje lucht in het water blazen, zodat dit in beweging blijft en niet bevriest. Een klein beetje suiker erin maakt ook het vriespunt lager. Een beetje zout ook, maar dan is het niet meer drinkbaar. Belangrijk is dat het hok tochtvrij is en dat het konijn genoeg hooi en stro heeft ter isolatie. Een konijn ineens van -5 naar + 20 verhuizen is veel slechter voor hem. Met zijn dikke vacht kan hij dan binnenshuis zijn warmte niet kwijt. Tijdelijk in een onverwarmde schuur zetten kan wel.

Een konijn kan best nog buiten houden. Geef eventueel wat extra stro. Als je je nijn in ene na binnen brengt is ook niet goed voor zijn gezondheid. Zorg er wel voor dat je hok tocht vrij is. Mocht je echt twijfels hebben is de schuur misschien nog een oplossing zo kan er geen tocht in het hok komen en de meeste schuren zijn niet verwarmd dus is niet zo groot temperatuur verschil. In dierenspeciaalzaak kun je voor het waterflesje speciale hoesjes krijgen waardoor het water niet zo snel bevriest. Ik zou niks aan het water toevoegen dit is niet goed voor je konijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100