Kan een ander merk kattegrit een allergische reactie veroorzaken ?

Mijn kater heeft sinds een tijdje last van bultjes op zijn rug en staart.
Op goeie vraag waren de oorzaken andere voedsel en vlooien beide zijn het in mijn geval niet, (mijn andere kat heeft nergens last van)
Het enige wat anders is is dus een ander merk kattegrit is het mogelijk dat dit het veroorzaakt ? Het zijn kleiachtige korrels

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zou kunnen. Er zijn katten die gevoeliger zijn voor bepaalde bestanddelen dan anderen. Sommige kunnen niet zo goed tegen stof. Andere kunnen niet tegen silicaat korrels of klei. ( jeuk in gezicht, kale plekjes, veel krabben zijn mogelijke kenmerken ) Wat jou kat wel of niet kan verdragen weet ik niet. En waar hij of zijn wel graag zijn ding in dropt speelt ook een rol. Persoonlijk gebruik ik altijd van die houtbasis-korrels. Die zijn het natuurlijkste en makkelijk weg te doen in de compostput want het is biologisch afbreekbaak. Nu dit is een antwoord op de vraag OF HET KAN. Of het ook echt zo is, dat kan ik niet zeggen. Ik ben geen dierenarts. Als het na het weekeind nog niet beter is kan je mss toch eens een afspraak maken bij de jouwe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100