Welke hondenrassen zijn het meest loyaal naar de baas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is over het algemeen moeilijk te zeggen. Dit is toch wel afhankelijk van een aantal factoren. Zoals: - Opvoeding, - Aanleg, - Karakter, Tuurlijk zijn er rassen die meer baas gericht zijn dan anderen, maar naast het ras heb je ook nog het individu. Iedere hond heeft zijn eigen karakter,hier moet je ook rekening mee houden. Rassen die wat meer gericht zijn kun je denken aan: Herders, Retrievers (zoals Labrador), Dit zijn meestal de rassen die samenwerken met mensen om hun (vroege) taken uit te voeren. Rassen die minder baas gericht zijn kun je denken aan: - Poolhonden, Dit zijn vaak honden die vroeger zelfstandig hebben moeten werken. Maar ga er vooral niet van uit dat het zomaar aan komt waaien, je moet ook daadwerkelijk tijd en energie er in steken om een band met je hond op te bouwen. Ook al neem je hond die in de noemer baas gericht is kan je als je niet investeert in de relatie nog een hond hebben die het leuker vind om zelfstandig dingen te ondernemen. Ik zou je vooral adviseren om eens veel te gaan lezen over verschillende rassen en eens na gaat denken wat zoek ik in een hond. Om zo een hond te vinden die bij je past. Ik heb het al eens gezegd als je een loyale hond wil MOET je in de relatie investeren!

Mijn ervaring is labradors. Het is van nature een loyale hond. Is enthousiast, gehoorzaam, vriendelijk, , niet eenkennig, gemakkelijk te trainen. Dit alles wanneer ze goed op gevoed zijn. Ze zijn als pup tot een jaar of twee onstuimig en actief en hebben veel beweging nodig. Ze zikn leergierig je kunt ze veel leren met wat geduld. Heb zelf ervaring hiermee aangezien ik een Lab heb van zes jaar. Verder is mijn ervaring dat een hond uit asiel ook loyaal is. Alsof hij je dankbaar is dat je m daar weg hebt gehaald. Let wel ophet ras. Elk ras heeft zijn eigen karakter.

Vaak geven mensen hun eigen lievelingsras op,maar dit heeft er niets mee te maken. Als ik zeg dat de bouvier een fantastische hond is waar je op kunt bouwen dan denken veel mensen.....brrrr een bouvier,nee enge honden die vals zijn want ze hebben nog steeds een slechte naam terwijl het hele lieve,zekere en rustige honden zijn,maar dit is mijn persoonlijke keuze. Het gaat bij welk ras dan ook om het karakter en opvoeding van de hond,je moet met je hond een goede band op zien te bouwen en hier zijn vele cursussen voor,de hond moet op jou als roedelleider kunnen bouwen en vertrouwen en daar gaat heel veel tijd en geduld in zitten,lukt dit niet of heb je dit er niet voor over,dan kun je beter geen hond nemen.

Wij hebben al een rottweiler, boxer, bordeaux dog gehad en we hebben nu 2 dogo argentino's en het waren allemaal trouwe honden en lief. Ik denk dat dat vooral met de opvoeding te maken heeft, we hebben met allemaal een jaar naar school geweest en zo krijg je die band dat je tussen eigenaar en hond moet hebben. Maar dat wil niet altijd zeggen omdat ze braaf, lief, trouw zijn aan de eigenaar, dat ze dat ook zijn bij vreemden. Bv. mochten we onze rott bij iedereen vertrouwen, maar onze boxer daarentegen was enkel zijn gezin trouw, anderen hebben dan met die rassen andere ervaringen, dus van rassen kan je niet echt zeggen of ze trouw zijn of niet. Het zit hem allemaal in de genen en de opvoeding is mijn mening.

Ik ben het ermee eens dat het grotendeels ook ligt aan de opvoeding van het dier, maar vanuit het ras gezien zijn Engelse Cocker Spaniels (naar mijn ervaring) erg loyaal naar hun baas toe. Daarnaast zijn ze ook erg aanhankelijk en lopen je overal achterna!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100