Welke hondenrassen zijn het meest loyaal naar de baas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is over het algemeen moeilijk te zeggen. Dit is toch wel afhankelijk van een aantal factoren. Zoals: - Opvoeding, - Aanleg, - Karakter, Tuurlijk zijn er rassen die meer baas gericht zijn dan anderen, maar naast het ras heb je ook nog het individu. Iedere hond heeft zijn eigen karakter,hier moet je ook rekening mee houden. Rassen die wat meer gericht zijn kun je denken aan: Herders, Retrievers (zoals Labrador), Dit zijn meestal de rassen die samenwerken met mensen om hun (vroege) taken uit te voeren. Rassen die minder baas gericht zijn kun je denken aan: - Poolhonden, Dit zijn vaak honden die vroeger zelfstandig hebben moeten werken. Maar ga er vooral niet van uit dat het zomaar aan komt waaien, je moet ook daadwerkelijk tijd en energie er in steken om een band met je hond op te bouwen. Ook al neem je hond die in de noemer baas gericht is kan je als je niet investeert in de relatie nog een hond hebben die het leuker vind om zelfstandig dingen te ondernemen. Ik zou je vooral adviseren om eens veel te gaan lezen over verschillende rassen en eens na gaat denken wat zoek ik in een hond. Om zo een hond te vinden die bij je past. Ik heb het al eens gezegd als je een loyale hond wil MOET je in de relatie investeren!

Mijn ervaring is labradors. Het is van nature een loyale hond. Is enthousiast, gehoorzaam, vriendelijk, , niet eenkennig, gemakkelijk te trainen. Dit alles wanneer ze goed op gevoed zijn. Ze zijn als pup tot een jaar of twee onstuimig en actief en hebben veel beweging nodig. Ze zikn leergierig je kunt ze veel leren met wat geduld. Heb zelf ervaring hiermee aangezien ik een Lab heb van zes jaar. Verder is mijn ervaring dat een hond uit asiel ook loyaal is. Alsof hij je dankbaar is dat je m daar weg hebt gehaald. Let wel ophet ras. Elk ras heeft zijn eigen karakter.

Vaak geven mensen hun eigen lievelingsras op,maar dit heeft er niets mee te maken. Als ik zeg dat de bouvier een fantastische hond is waar je op kunt bouwen dan denken veel mensen.....brrrr een bouvier,nee enge honden die vals zijn want ze hebben nog steeds een slechte naam terwijl het hele lieve,zekere en rustige honden zijn,maar dit is mijn persoonlijke keuze. Het gaat bij welk ras dan ook om het karakter en opvoeding van de hond,je moet met je hond een goede band op zien te bouwen en hier zijn vele cursussen voor,de hond moet op jou als roedelleider kunnen bouwen en vertrouwen en daar gaat heel veel tijd en geduld in zitten,lukt dit niet of heb je dit er niet voor over,dan kun je beter geen hond nemen.

Dit is lastig te beoordelen. Er zijn legio hondenrassen die makkelijk trainbaar zijn en zich vrijwel overal kunnen aanpassen. Maar alles staat of valt bij een goede socialisering vóór een bepaalde leeftijd. Een goede, erkende rashondenfokker weet hier alles van. Hij/zij kent de bloedlijnen, het ras en zijn eigen honden door en door. Maar of de hond loyaal is? Dit ligt voor een groot gedeelte aan de persoonlijkheid van de eigenaar. Er zijn mensen die van nature een hond zo voor zich weten te winnen dat ze er mee lezen en schrijven kunnen a.h.w. Om maar een voorbeeld te geven: Bij ons in de buurt woont een oudere dame met een enorme hond. Ze is slecht ter been, maar de hond trekt nooit. Als een mak schaap loopt hij achter haar aan. Bij gelegenheid wordt hij weleens uitgelaten door de buurman. Buurman is niet hond onervaren, maar toch heeft de hond lak aan hem en sleurt hem over straat. Mijn advies is: ga gewoon eens kijken naar de rassen van uw keuze. Lees boeken, bezoek forums of evt. een hondenshow en vraag de rasvereniging of u eens mee mag kijken op een dag dat de vereniging het e.e.a. organiseert. Zo vormt zich na verloop van tijd een beeld van wat u precies in een hond zoekt. Uiteindelijk kunt u zo ook een trainingsmethode kiezen. Daar heeft uw toekomstige hond heel veel aan, want u hebt uw huiswerk gedaan. Daardoor komt de hond in een huis terecht waar hij met plezier zal zijn. Want de hond die met plezier behandeld wordt, zal u op zijn beurt belonen en graag voor u werken. En zo ontstaat het ideale team.

Wij hebben al een rottweiler, boxer, bordeaux dog gehad en we hebben nu 2 dogo argentino's en het waren allemaal trouwe honden en lief. Ik denk dat dat vooral met de opvoeding te maken heeft, we hebben met allemaal een jaar naar school geweest en zo krijg je die band dat je tussen eigenaar en hond moet hebben. Maar dat wil niet altijd zeggen omdat ze braaf, lief, trouw zijn aan de eigenaar, dat ze dat ook zijn bij vreemden. Bv. mochten we onze rott bij iedereen vertrouwen, maar onze boxer daarentegen was enkel zijn gezin trouw, anderen hebben dan met die rassen andere ervaringen, dus van rassen kan je niet echt zeggen of ze trouw zijn of niet. Het zit hem allemaal in de genen en de opvoeding is mijn mening.

Ik ben het ermee eens dat het grotendeels ook ligt aan de opvoeding van het dier, maar vanuit het ras gezien zijn Engelse Cocker Spaniels (naar mijn ervaring) erg loyaal naar hun baas toe. Daarnaast zijn ze ook erg aanhankelijk en lopen je overal achterna!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100