waarom begint mijn volwassen hond elke dag vroeg in de morgen te blaffen ?

Dit doet ze sedert een 3-tal maanden, steeds op hetzelfde tijdstip.Het is niet omdat ze moet plassen of zo. Als ik dan opsta stopt het ook direct. Ze is nu negen jaar en dit gedrag heeft ze nooit eerder gehad.
We hebben nog een hond, deze blijft heel rustig en ze zijn altijd samen.
Waarom zou ze dit doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zeer wel mogelijk dat hij/zij reageert op een geluid. Bijvoorbeeld Een deur die dicht slaat van iemand die op dezelfde tijd de deur uitgaat om te werken, of de krant in de brievenbus, redenen legio.

Dit kan veel verschillende oorzaken hebben. 1. Ze hoort iets waarvan ze gaat blaffen, een krantenjongen, een brommer die langs komt rijden enzovoort. Is er misschien een energie matst pas in werking bij jullie soms kan dit nog wel eens hoge tonen uit zenden op bepaalde momenten van de dag. 2. Het is aangeleerd gedrag. Jij reageert op het blaffen en hij krijgt aandacht = beloning. En gedrag dat beloont word, word herhaald. 3. Ik weet niet wat voor ras het is, maar voor sommige hond is 9 best een leeftijd. Dementie bij honden komt ook voor, het kan zijn dat ze misschien in de war is op het moment dat ze wakker word en daarom begint te blaffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100