Mijn kat stinkt en heeft een opgezwollen wang, wat is er aan de hand?

Onze kat heeft sinds 3 dagen een dikke opgezwollen linkerwang en onder het hoofd zit vieze bruine smurrie. We hebben geen wonden kunnen vinden maar wat zou er aan de hand kunnen zijn? naar mijn weten heeft ie niks vreemds gegeten. Het is wel een echte buitenkat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou vandaag nog met de kat naar de dierenarts gaan. Je hebt geen wonden uitwendig kunnen vinden, dus ik vrees dat de troep uit de bek komt. Het zou een opengebarsten tumor kunnen zijn: tumoren in de bek komen helaas vaak voor, en bij een echte buitenkat heb je daar niet zo snel zicht op. Er is iets goed mis met de kat, en je hebt dit al drie dagen te lang aangekeken. Ga ajb vandaag nog naar de dierenarts met het beestje, dit gaat niet vanzelf over!

Het kan zijn dat het ontstoken is. of dat er toch onder die smurrie een wond zit. Ik zou het gewoon elke dag goed schoonmaken met water.

Je kat kan een abces hebben. Als de kat heeft gevochten met een andere kat, kan de kat open gehaald zijn door een andere kat. Vervolgens is de wond met vuil gesloten en gaan ontsteken. Advies naar de dierenarts. Deze snijdt de wond open, zodat de pus eruit kan en geeft de kat wat antibiotica mee. Soms kan de kat ook koorts hebben.

Mogelijk problemen met een kies, een kaakontsteking. Direct naar de dokter! Ook is het mogelijk dat er iets in de mond is blijven steken en zo tot ontsteking heeft geleid. Direct ingrijpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100