Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kat afvalt?

Ik heb 4 katten. Een poes weegt een paar kilo te veel. Ze heeft geen tanden meer en eet daarom eigenlijk geen brokken. In de ochtend, namiddag (na 17:00) en 's avonds krijgen de katten blikvoer. Ze eet af en toe wel kittenbrokken (zijn eigenlijk voor mijn 5 maanden oude kater, maar heel de kattenfamilie eet er van mee). Af en toe krijgen ze wel eens een stukje vlees oid.
Aan beweging doet ze eigenlijk helemaal nooit iets. Ze loopt van haar slaapplek naar de etensbak en kattenbak. Spelen wilt ze ook niet, we hebben het met verschillende speeltjes geprobeerd maar ze lijkt boos te worden en gaat blazen. Met de andere katten wilt ze ook niet spelen, meestal blaast ze naar ze en gaat weg of probeert te slaan.
Hoe kan ik er toch voor zorgen dat ze afvalt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een kat zonder tanden of kiezen kan nog prima droogvoer (brokken) eten. Ik heb er hier ook 1 lopen en die eet gewoon brokken. Je zegt zelf al dat ze wel kittenbrokken eet. Blikvoer is niet het beste voer dat je kan geven. Er zijn prima brokken te vinden die speciaal voor katten zijn die weinig bewegen en te dik zijn. (misschien zelfs wel blikvoer, dat weet ik zo niet). Voer ook niet teveel. Ik weet niet of je de hele dag door voer hebt staan? Zo ja, haal het voer zo nu en dan weg zodat ze niet oneindig door kan eten. Toegevoegd na 3 minuten: Ik heb even online gekeken. Als je toch natvoer wilt blijven geven dan is er van Royal canin de ultralight. Dat zijn zakjes. Dan zullen er nog wel meer merken zijn die vergelijkbaar voer hebben.

Je kat blaast naar jou als je wil spelen, en ze blaast naar de andere katten? Heel rap naar de dierenarts, goede kans dat deze kat pijn ervaart! Af laten vallen doe je niet door light-voer te geven, wat nog steeds vol zit met koolhydraten. Geef vers voer voor zover ze het lust, en verder graanvrij natvoer. Kittenbrokken zijn funest voor een kat die overgewicht heeft, dit zijn hoogcalorische brokken voor kittens in de groei of voor zogende poezen. Jouw kater moet nu rap gecastreerd worden, en heeft ook geen kittenbrokjes meer nodig. Maar allereerst naar de dierenarts voor een grondig onderzoek, dat ze amper beweegt is ook al een veeg teken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100