Hoe kun je een kat aanleren om bij de deurkamer te miauwen ?

Hij laat van zich horen alleen als ie honger heeft ,dan pas hoor je zijn gemiauw maar wat ik ook ander mensen gehoord heb dat hun eigen katten wel zeuren voor hun slaapkamer dan gaat hun kat wel best veel miauwen en krabben ,maar bij mij wat ik raar genoeg vindt is gebeurt dat niet,het lijkt alsof dat ie mij negeert en dat ie het gewoon prima vindt om alleen te zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

tja het is een kat, en die gaat zijn eigen weg. En verder is het wel handig hoor, als hij 's nachts niet bovenop je springt als je slaapt, zoals die van mij wel doet. Je zou kunnen proberen hem gewoon mee te nemen naar je slaapkamer als je naar bed gaat, als dat je bedoeling is. Maar geloof me, dat gemauw 's nachts ben je gauw moe ( Ben nu wel benieuwd of dit als antwoord of als reactie gezien wordt)

Dieren herhalen een actie als ze succes hebben gehad met hun eerste doelgerichte miauw/blaf. Iedereen die klaagt dat zijn kat aan de deur krabt of miauwt, heeft ooit aan de wens van de kat voldaan en de deur geopend. Was dit niet gebeurd, dan was het krabben of miauwen uitgedoofd. Je kat zal dus zelf eerst moeten aangeven door krabben of mauwen dat hij de deur door wil, voordat je dit mauwen/krabben kunt activeren. Bij de eerste de beste geuite wens van de kat moet je daaraan gehoor geven en zal hij (als het een slimme is) het volgende keer herhalen zodat jij uit je bed vliegt of van je stoel opspringt. Dan valt er verder weinig aan te leren en er is geen weg meer terug (of slechts met veel geduld weer afleren). Maar een kat die niet mauwt gaat het heus niet doen als jij dat wil. Een hond kan je het blaffen aanleren om hem vervolgens te leren op welke momenten hij het niet mag doen en wanneer het noodzakelijk of wenselijk is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100