Is het schadelijk voor vissen om te zwemmen in een bak gevuld met plastic objecten?

We willen een vissen kom decoreren met Playmobil en ook wat van die kleine frutsels vast lijmen zodat ze niet los in de bak drijven. Is dit schadelijk voor de sluier staart vissen? (Dus of de lijm en plastic schadelijk kan zijn?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dit is gevaarlijk voor de vissen. Playmobil is er niet voor gemaakt om in een vissenkom te functioneren en kan dus giftige stoffen vrijlaten. Wat betreft de lijm, sommige soorten lijm kan je perfect gebruiken in aquaria en andere weer niet. Dit ligt dan ook weer aan het soort aquarium dat je hebt en dergelijke. Als het goed is bestaat er wel een soort van hars die je over je objecten heen kan gieten, zodat het veilig wordt voor de vissen. Hiervoor zul je toch echt even langs een vissen-speciaalzaak moeten.

Playmobil is inderdaad geen goede optie voor je vissen, maar in de dierenwinkel heb je genoeg leuke opties voor je vissen! Daar kan je ook lijm halen wat je voor de vissen kunt gebruiken, maar je kunt niet zomaar de lijm gebruiken uit de supermarkt, nou ja, loop die risico maar beter niet! Veel succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100