Worden kittens net zo bang als hun moeder, voor honden?

Onze poes is nooit echt fan geweest van onze pup die nu inmiddels alweer ruim 2 maanden hier is.

Nu ze zwanger is, is ze nog erger (feller).

Nemen de kittens dit felle/angstige gedrag tegenover honden over van de moeder-poes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, moederpoes geeft het voorbeeld aan de kittens. Als zij bang is, zullen de kittens dit feilloos oppikken. Dat wil niet zeggen dat dit later niet wat zal bijtrekken, maar de start wat dit betreft is niet zo goed. Het is achteraf gepraat, maar beter hadden jullie gezorgd dat de poes niet gedekt werd in de tijd dat de pup in huis werd gehaald. Zorg dat de poes voldoende terugtrekplekken heeft waar de hond niet bij kan, en zorg zeker dat ze werpplekken heeft ver uit de buurt van de hond.

Of de kittens de moeder hierin gaan kopieren weet ik niet,wel weet ik uit eigen ervaring dat kittens die opgroeien met een hond heel goed gaat. Hier waren mijn katten de grootste vrienden met mijn hond,maar ik had ze dan ook vanaf kittens dus ze waren ermee opgegroeid. Ik denk dat de kans heel groot is dat de kittens goed met je hond overweg kunnen als ze eenmaal op pad gaan.

Katten en honden geven verschillende signalen af, ze begrijpen elkaar niet. Maar wanneer ze als kitten of pup met elkaar opgroeien, leren ze elkaars gedrag te begrijpen (socialiseren). Daarom is het heel belangrijk dat de jonge kittens wel leren omgaan met jouw hond - en met alle andere dingen die ze in hun verdere leven gaan tegenkomen. Ik kan me voorstellen dat moederpoes niet voor te porren is, maar probeer hiervoor een oplossing te zoeken. Tot een week of zes - acht kun je ze goed aan allerlei dingen laten wennen. Dat hoeft dus niet als ze nèt geboren zijn. Wacht desnoods even af tot ma weer op stap gaat, of in een andere kamer zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100