Mijn kat doet raar na het spelen met een wesp, geen steek, wat is er aan de hand?

Mijn kat heeft net per ongeluk met een wesp gespeeld. Nadat ik de wesp heb weggejaagd, doet ze heel vreemd. Ze likt zichzelf heel obsessief, loopt raar en is bang voor alles. Ze is alleen niet gestoken, want er zijn geen zwellingen. Wat kan er zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze is misschien toch gestoken. Wespen hebben een gladde angel en kunnen vaker steken. De steek viel misschien wel mee, maar het begint nu toch een beetje zeer te doen. Hou haar maar even goed in de gaten(en houd haar even binnen), maar het zal wel loslopen. Je kan nog hopen dat ze er van geleerd heeft, maar helaas is dit zelden het geval. Misschien kun je haar even afleiden met wat lekkers of een beetje aandacht.

Hoe weet je zeker dat er niet gestoken is? Een wesp kan heel snel steken en weer wegvliegen, en doet dat juist met name als ze zich bedreigd voelt. Ik zou de aanname dat er niet gestoken is loslaten, en aannemen dat niet elke steek tot een bult leidt die jij ook kunt vinden. Dan ligt het gedrag van de poes ineens veel meer voor de hand, en is je vraag beantwoord.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100