ik heb nu 2 dagen een konijn: hij eet niet en drinkt niet en beweegt amper. wat moet ik doen?

hij eet echt niets maar hij dringt wel een beetje maar niet van de fles die ophangt in het hok maar wel van een schaaltje die we daar hebben geplaatst. hij doet amper iets, soms beweegt hij even maar soms zit hij wel een uur op dezelfde plaats. en als hij daar zielig zit dan komen de andere konijnen bij hem zitten. ik kan mijn konijn wel aaien en pakken want dan blijft hij stil zitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit de tijd dat ik zelf nog konijnen fokte weet ik dat het vaak voorkomt dat in een nest een of meer jongen weinig bewegen en slecht eten. Dit soort jongen is niet goed gezond en sterft meestal snel. Daarom verkocht ik ze aan niemand. Handelaren zijn minder gewetensvol en verkopen dergelijke jongen aan wie ze maar wil hebben. Jouw konijn lijkt ook zo'n stakker te zijn. Misschien kan een dierenarts zijn leven nog een beetje rekken maar dat is ook alles. Koop of neem daarom altijd alleen konijnen die zich levendig en gezond gedragen. Dat bespaart je veel verdriet en teleurstelling.

Het is heel erg belangrijk dat een konijn elke dag eet. Anders kan de spijtvertering vast komen te zitten, dat wil je natuurlijk niet. Het konijn kan dan zelfs sterven. Je kunt het konijn proberen te dwang voeren, hier zijn speciale attributen voor die je bij de dierenarts kunt halen. (Probeer ook zacht groen voer te geven zoals gras. Probeer sla en spinazie te vermijden omdat dit slecht is voor zijn darmen. Zeker als hij 2 dagen niet gegeten heeft.) Geef een konijn ook altijd hooi! Het kan zijn dat er iets niet goed is met zijn tandjes, de tanden van een konijn groeien constant aan. Wanneer hij niet de mogelijkheid heeft om zijn tanden te slijten heb je kans op dat ze te lang worden. Dan doet het pijn om te eten en eet een konijn gewoon niet. Zit je konijn alleen? Zo ja, probeer hem zoveel mogelijk aandacht te geven. Konijnen zijn sociale dieren en kunnen depressief worden van alleen zitten. Daardoor gaat een konijn ook minder eten, drinken en heeft hij geen zin om iets te doen. Net zoals bij mensen het geval is. Ondanks mijn advies vind ik dit een duidelijk gevalletje van naar de dierenarts gaan, het is namelijk vrij dringend als je met zekerheid weet dat hij niet eet en drinkt. Toegevoegd na 1 minuut: Note: Een konijn kan depressief raken door alleen te zitten maar dit hoeft niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100