Wat kan ik het beste voor eten geven aan een baby-peuter Kraai?

Die vond ik gister ochtend. Hij weet nog niet hoe hij moet eten. Dus beetje water in snaveltje gedaan en dat ging goed. En later een beetje Bambixpap...met een pipetje.
Dat ging ook goed. Hij is erg tam en lief. Kan ook nog niet vliegen en hopt af en toe door mijn huiskamer heen.
Zit wel in een papegaaien kooi...die GOED schoon gemaakt is natuurlijk. Maar nu ...wat heeft hij nodig voor eten. Zaad? En zoja, wat voor zaad? Van duiven ofzo?
Wie o wie weet raad. Alvast bedankt.

Toegevoegd na 1 dag:
Wat een goede en leuke tips allemaal. Bedankt daarvoor.
Het gaat heel goed met hem/haar. Eet wat rijst met nat gemaakte kattenbrokjes. En tussendoor wat fruit.
Thanks nogmaals.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wij hebben ook een keer een kraai opgevoed met in melk geweekt brood. Als de peuter groot genoeg is, kan je met een klein thee lepeltje tegen zijn snavel tikken, en het eten achter in zijn bek leggen zodat de slik reflect begint. Als de veren doorkomen, kan je de kraai op een stok zetten, en rond gaan lopen. Na verloop van tijd zal de kraai steeds iets verder gaan fladderen.

In elk geval geen vogelzaad, jonge vogels kunnen dit niet verteren en er zelfs aan doodgaan. Rauwe ei, geweekt brood en meelwormen (wel doodmaken/kop eraf!), alhoewel dit nog te eenzijdig is in vergelijking met wat de ouders geven/eten. Beste is om het eten te geven wat de ouders zouden geven, wormen, insecten, etc. Denk eraan dat het niet ongewoon is dat er deze tijd 'hulpeloze' jonge vogels te vinden zijn. In verreweg de meeste gevallen is dit heel normaal. Een pas uitgevlogen vogel kan in veel gevallen nog niet vliegen (de benaming is dus fout, eigenlijk zou het een pas 'uitgesprongen' vogel moeten heten :-). Zij kunnen vaak wel goed klimmen en zijn er meester in zich te verstoppen. De ouders gaan bij de meeste vogelsoorten dan ook door met het voeren en het opvoeden terwijl de kleintjes in en door de struiken scharrelen waar ze de nodige ervaring opdoen. Opvoeding is ook erg belangrijk voor jonge vogels, het uitblijven ervan kan ze op latere leeftijd fataal zijn. Het is natuurlijk met alle goede bedoelingen van mensen die zo'n kleintje mee nemen om te verzorgen maar vaak wordt dit hun dood terwijl de ouder(s) zenuwachtig naar het jong zoekt om op te voeden en bij te voeren. Wellicht een idee om de vogel naar een goede opvang te brengen (weet er alleen eentje in Naarden). Maar je zou ook kunnen kijken wat er gebeurt wanneer je het kleintje terug zet op de plek waar je het gevonden hebt. Er is een goede kans dat het de ouders gaat roepen en deze in een mum van tijd het kleintje komen verstoppen en voeren. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100