Hond 6 maanden is in 1e instantie wat verlegen, afstandelijk naar mensen, zal ze zo blijven?

Ik heb kennis gemaakt met een kruizing uit Spanje van 6 maanden. Qua karakter het hondje waar ik naar op zoek ben. Lief, rustig, goed met katten andere honden, kinderen, geen voernjd, gehoorzaam voor haar leeftijd, zindelijk, niet opdringerig, kan al even alleen zijn, niet 'dominant' zwemt graag, en ze is nog een knappertje ook.
Het enige is dat ze in het begin als ze je nog niet kent wat verlegen is, blijft op een afstandje en komt niet naar je toe.
Waar ze nu is zeggen ze dat dit wel overgaat en zij bij hen al helemaal zichzelf is met t gezin.
Ik vnd het niet erg als een hond niet meteen op iedereen afrent opzich en haar huidige oppas zegt ook dat ze niet getraumatiseerd is gevonden. Haar moeder is bevallen in een Spaanse hondenopvang.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maak je geen zorgen. Je noemt zoveel goede eigenschappen op dat ik haar meteen zou willen hebben. Dit soort karakter moet door vreemden gewoon met rust gelaten worden totdat ze uit zichzelf komt. In eerste instantie dus gewoon negeren. Dan niet meteen laten aaien, maar haar twee minuten de tijd geven om de persoon "op te snuiven". Daarna zal ze in lichaamstaal laten zien of ze vertrouwen heeft en aangeraakt wil worden (onder de kin als eerste en niet Op de kop). Wil ze dit bij deze persoon niet, dan keert ze zich af en loopt weg. Na verloop van tijd zal ze steeds meer vertrouwen krijgen. Zeg dit ook tegen kinderen, want die kunnen nogal onstuimig zijn en de hond afschrikken. Vergeet niet dat de eerste indrukken die de hond gekregen heeft alleen werden gegeven door rasgenoten en niet of nauwelijks door mensen. Ze heeft in deze dus een kleine achterstand in socialisatie. Zolang ze geen slechte ervaringen met mensen heeft gehad is er een achterstand die nog valt in te halen. Dit is dus een hond voor een stabiel en geduldig iemand, die nooit schreeuwt en geen harde stem gebruikt. Het hoeft ook geen allemans-hond te worden, maar trouw aan zijn baas en prettig voor buitenstaanders is al heel wat. Dat kan je van veel honden niet zeggen. Ga naar hondencursus voor een totale socialisatie, dat helpt.

Honden die opnieuw geplaatst worden hebben vaak veel stress. Geduld hebben en de hond genoeg rust gunnen om te wennen aan de nieuwe omstandigheden is dan ook erg belangrijk. De reguliere hondenscholen zijn ook vaak een aanleiding tot stress aangezien de cursussen bijna altijd met meerdere honden tegelijk worden gegeven. Uit ervaring weet ik dat een 1 op 1 begeleiding van een hondengedragsdeskundige veel effectiever is. Het kunnen 'lezen' van je hond (de lichaamstaal) is, zoals Ivana al zei, heel belangrijk. Een aanrader is de site van Michelle Vrolijk ( www.michellevrolijk.nl ) Zij werkt door heel Nederland en is gespecialiseerd in o.a. de lichaamstaal van de hond Mocht je meer willen weten, dan kun je vrijblijvend contact met haar opnemen. Succes!

Bronnen:
http://www.michellevrolijk.nl/herplaatser.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100