Onze poes wil na haar sterilisatie niks meer met ons te maken hebben, wat te doen?

We hebben onze jonge poes laten steriliseren en vanaf dat moment wilt ze niks meer met ons te maken hebben. Als we haar aaien gaat ze meteen op haar rug en begint ze ons te krabben en te bijten. Je mag haar bovendien ook niet meer op tillen.

De dierenarts heeft ons verteld dat ze 1 nagel is verloren maar we hebben ruim 4 terug gevonden in haar kooi. Wat moeten we hier mee en wat kunnen we doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de reacties geef je aan dat poes pijnstilling heeft gehad, en dat de wond er mooi uitziet. Het lijkt me dus niet waarschijnlijk dat de poes pijn heeft. Wel geef je aan dat ze niets kan hebben van jullie, haar oude plekjes niet opzoekt, en zich vaak aan het poetsen is. Het lijkt er op dat de poes door de castratie en alles er omheen flink van slag is geraakt. Het lijkt me het beste de poes rustig te laten betijen. Praat wat tegen haar, maar benader haar verder niet. Laat poes zelf maar aangeven wat ze wil. Zorg voor verschillende verstopplekjes, hoog zowel als laag, zodat ze zich veilig terug kan trekken. Een feliway verdamper kan de poes ondersteunen, en ook zou ik overwegen Zylkene over het eten te doen. Dit is een voedingssupplement tegen stress. Gun het allemaal wat tijd. Wellicht is ze ook wel los te krijgen door een spelletje met hengeltje of veter, spel is goed voor de poes om gevoelens van ongenoegen af te reageren. Succes en geduld!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100