Mijn poes legt altijd 1 van haar speeltjes in haar eetbak vol met brokjes. Waarom doet ze dit?

Mijn poes doet altijd haar ene speelgoed in haar eetbakje die vol zit met brokjes. Het is niet haar favoriete maar is gewoon 1 van haar speeltjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Het in de voer of waterbak leggen van speeltjes heeft waarschijnlijk te maken met een instinctief gedrag, wat je bij wilde katten ook ziet. Het terugbrengen van de prooi naar de meest veilige plek binnen het territorium. Sommige katten leggen speeltjes waar ze dol op zijn in de water of voerbak, sommige in hun mandje. Een kat beschouwt zijn waterbak schijnbaar als een veilige plaats om zijn speeltje te bewaren.

Het zou kunnen zijn en wordt rondal gedacht dat de kat hiermee het speeltje als alternatieve prooi ziet door een stukje oerinstinct. katten zijn van nature jagers op prooidieren. In hun "functioneren" zit een ingewikkeld netwerk van gedragingen die ervoor zorgt dat de katachtigen in hun levensonderhoud kunnen blijven voorzien. Dit koppelt zich met eten wat in huis waarschijnlijk het voerbakje betekend. Ook kan het zijn dat de kat die van nature vaak van dag tot dag territorium wisselde graag zijn reserve speeltje op een voor hem "veilige plek" wil leggen. Mijn hond eet zo het liefst zijn koekjes in de huiskamer bij zijn voerbakje en loopt gerust met een volle mond daarheen om ze op te eten. Het is uiteraard moeilijk dieren echt perfect te doorgronden maar wie weet herken je hierin de gedachtengang van jouw kat. Toegevoegd na 18 uur: Voor meer bronnen kijk in reacties.

Bronnen:
http://books.google.nl/books?hl=en&lr=&id=...
http://www.divinefeline.ca/cat_behavior.html
http://www.hdw-inc.com/behaviorswhy.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100