kan een konijn zonder water voor één nacht?

Een konijn was deze avond ontsnapt en het is gevangen. Mijn opa zette het apart in een klein kistje en ik deed er stro en hooi in maar vergat drinken en het konijn at heel de dag hooi en gras, dronk soms water. Kan één nacht zonder water dodelijk zijn dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Is er geen mogelijkheid dat je het konijn nu wat water geeft dan? Het is hartstikke warm en een konijn kan slecht tegen weinig drinken. In principe mag een konijn niet zonder water, maar 1 nacht zal niet dodelijk zijn (je weet het natuurlijk nooit 100% zeker, ik ben geen konijn-specialist), 24 uur zonder water is dat vaak wel. Ik raad je aan dat als je de mogelijkheid hebt het konijn water te geven en anders morgenvroeg zo snel mogelijk wanneer je de kans krijgt.

Bronnen:
http://www.konijnen.nl/voer/groenvoer.htm

Water mag nooit ontbreken. Nog steeds gaat de fabel rond dat konijnen geen water nodig hebben. Dit verhaal stamt uit de tijd dat konijnen voornamelijk gras gevoerd werden. Gras bevat enorm veel vocht, waardoor de waterbehoefte van een konijn sterk vermindert. De waterbehoefte is ca. 50 ml. per kg. lichaamsgewicht per 24 uur. Het ene konijn drinkt meer dan het andere, dit is ook afhankelijk van hoeveel groenvoer een konijn dagelijks krijgt. Hoe meer groenvoer gegeten wordt, hoe minder de waterbehoefte zal zijn, dit regelt een konijn zelf. Een konijn mag dus nooit zonder water zitten, als een konijn 24 uur niets te drinken heeft, dan komt hij in de problemen omdat vochttekort ontstaat. Door vochttekort kan een konijn ook stoppen met eten. Hierdoor komt het dier in een razendsnelle cirkel omlaag. Zorg er dus altijd voor dat de waterbak of waterfles dagelijks gevuld wordt met fris, schoon water. In oud water ontstaat bacterie-groei, waardoor een konijn ziek kan worden. bron:http://www.konijnen.nl/voer/groenvoer.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100