Mijn cavia drinkt niet meer, wat is er aan de hand?

Hallo,
Mijn cavia van 4 jaar drinkt sinds gisterenochtend niet meer. Ik denk dat het komt door de hitte maar weet dat niet zeker, ze staat niet in de felle zon en had er voorgaande jaren geen last van. Ze eet nog wel gewoon, ik geef haar nu met enige regelmaat een stukje komkommer (bevat veel water). En heb haar in de koelere garage gezet. Weet iemand wat dit kan zijn? En hoe ik het zou kunnen oplossen?
Gr,
Maarten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geef hem extra komkommer of groentes waar veel vocht inzit! Eventueel gras maar daar zit minder water in dan in een stuk komkommer. Wil je cavia dat ook niet en blijft hij niet drinken, geef hem dan handmatig water met het waterflesje. Helpt dat ook niet dan is er nog een noodoplossing bijvoorbeeld met een spuit (zonder naald!!!) waar je water in doet, loopt het water er uit? Prak dan een komkommer erg fijn en spuit dit voorzichtig in het bekje. Wees voorzichtig met die spuit, wij hebben het vroeger ook gedaan omdat onze cavia ziek was, bekje aan de zijkant openen en de cavia goed vasthouden zodat hij niet kan vallen. Wees niet paniekerig. Heb je alles geprobeerd en gaat hij echt niet drinken, ga dan met de cavia even langs bij de dierenarts want water is zeker met dit weer heel belangrijk! Toegevoegd na 1 minuut: Ik lees nu ook dat je haar in de garage hebt gestopt, ik zou haar terugplaatsen waar ze normaal ook staat, want anders zit ze ook nog in een hele andere omgeving wat ze niet gewend is.

Maak het flesje eens schoon en ververs het water. Je kunt ook de fles bij z'n mond houden en er op drukken dat er wat druppels uitkomen. Misschien dat het diertje dan eerder drinkt.

Bronnen:
http://www.guineapiglane.com/guineapigcare.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100