Is het aan te raden een hamster te hebben op je slaapkamer? En zijn er hamsters die ook overdag actief zijn?

Hoi allemaal, ik ben aan het twijfelen om een hamstertje te nemen op mijn kamer, is het aan te raden? Maakt het veel stof?,zijn er hamsters die overdag actief zijn en minder s'nachts? En maakt het echt zoveel lawaai? Groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, een hamster op een slaapkamer is niet aan te raden. Zover bekend bij mij zijn alle hamsters nachtdieren. Ze zijn 's nachts dus erg actief, bijvoorbeeld met hun rad welke enorm veel herrie maakt. Daarnaast heeft een hamsterkooi een best sterke geur (de inhoud dan).. en dat is ook niet erg geschikt voor in een kleine ruimte. Dat is dan natuurlijk wel afhankelijk van de grote van de kamer!

Een hamster is eg een nachtdier Leuk een loop rad er in ben je zeker de hele nacht waker

Ik heb zelf ook meerdere hamsters gehad, op je kamer is geen goed idee ivm een rad waarin ze gaan rennen (Dit vinden ze erg leuk..) En ze zijn gewoon druk (ritselen, knabbelen aan dingen, eten etc.) Overdag zijn ze lang niet zo actief als 's nachts is mijn ervaring. Alle hamsters zijn volgens mij vooral 's nachts actief. Hopelijk heb je hier wat aan;-)

Ik heb zelf ook een tijd mijn hamster op mn slaapkamer gehad. Buiten het radje om, kunnen ze ook gaan tralieknagen (sommige hamsters vinden dit leuk of vragen hierdoor aandacht), waardoor je echt wel wakker ligt. Niet alle hamsters doen dit, en er is een hamster rad 'silent spinner' dat geen geluid maakt. Mocht je zo één aanschaffen, let dan op de maat van het radje, dat het wel groot genoeg is, de hamster mag niet krom lopen in het radje. Heb geen last gehad van veel stof. Ligt ook aan de kooi die je hebt lijkt mij. Mijn hamster heeft een enorme traliekooi. Ik geloof dat er geen hamsters zijn die overdag actief zijn en is het ook het beste als de hamster overdag met rust gelaten word. (Niet dat hij constant wakker word gemaakt door lawaai oid) De mijne is soms wakker overdag om te eten of heel soms zie ik hem in het radje rennen, maar voornamelijk s'nachts.

1 hamstertje nemen is sowieso niet aan te raden tenzij je een solitaire soort neemt. De meeste soorten zijn echter groepsdieren en horen met soortgenoten samen gehouden te worden! Als je een stil radje kan vinden of kan voorkomen dat de hamster 's nachts actief wordt is het te doen. Maar zelfs met stil radje zal je nog steeds last hebben van het geritsel dat ze maken. De enige hamsters die overdag actief zijn, zijn de hamsters waarvan je de biologische klok liggen hebt. Verduister de kamer overdag en zet 's nachts verlichting aan.

Het ligt er aan wat voor hamster je hebt, als hij lui is, zou het kunnen, maar ik denk dat hij zoals bijna alle hamsters heel actief is en 's nachts in zijn rad loopt, ik zou het niet doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100