Ratten overlijden vlak na elkaar is dit mogelijk?

Ik had vier ratten, de leider werd ziek dus daar ben ik mee naar de dierenarts gegaan, die zit dus apart van de overige 3. Dit is nu al enkele maanden geleden en die ene rat maakt het erg goed. Nou twee weken terug lag er een raat vanuit het niets dood in de kooi, ik heb haar goed bekeken, maar ze leek gewoon in haar slaap te zijn overleden. Vorige week had ik haar zusje vast en aaide ik haar zachtjes, ze viel in slaap bij me, en werd dus niet meer wakker. Dierenarts mocht niet baten. Ik ben met de laatste even heen geweest, en naar haar woorden was die kerngezond. Maar nu lag ze vanmorgen ook dood in haar kooi. Kan een rat uit verdriet sterven? Want een virus of infectie is bij geen van alle gevonden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ratten stammen af van laboratoriumdieren, en zijn sowieso erg vatbaar voor kanker. ook longontsteking komt erg vaak voor. Jammer, want het zijn erg leuke intelligente dieren. Helaas hebben veel dierenartsen geen verstand van ratjes, die echt een andere behandeling behoeven dan honden of katten. De hoeveelheid benodigde antibiotica bijvoorbeeld is heel anders. Ga, bijvoorbeeld via rattenfora, eens op zoek naar een in ratten gespecialiseerde dierenarts bij jou in de buurt, dat zal je veel narigheid schelen.

Een rat wordt normaliter niet ouder dan twee jaar, deze dieren hebben dus maar een zeer kort leven, daar we niet weten hoe oud jouw dieren zijn kunnen we niet nagaan of ze gewoon aan ouderdom zijn overleden. Zoals vorige schrijver al meld zijn deze dieren afstammelingen van laboratorium dieren die geïnjecteerd kunnen zijn met allerlei virussen en bacteriën (ouderdieren) die zijn overgegaan naar deze dieren, hierdoor kan het zijn dat een rat een ziekte heeft die van origine niet voorkomt bij ratten, een dierenarts staat dan met zijn handen in het haar en weet dan ook niet wat het dier mankeert. Dus ja het kan voorkomen dat een rat zo in je handen sterft zonder duidelijke oorzaak en een dierenarts kan mogelijk geen oorzaak vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100