Mijn cavia krabt en bijt zichzelf wat moet ik doen ?

Hallo allemaal,
Mijn cavia is deze periode veel aan het krabben en bijten ...
Hij bijt zichzelf niet kapot en hij heeft ook geen wondjes (gelukkig) :)
Alleen toch vind ik het raar want hij krabde vroeger wel maar dat was af en toe en nu is het bijna altijd , ik schrok er nogal van en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Vitamine gebrek heeft ie niet want hij krijgt gewoon fruit en groente en brokjes dus daar ligt het niet aan. Luizen zou nog kunnen alleen heb ik nog ff gekeken en zag niks :) Heb ook heel veel sites bezocht om ziektes symptomen te bekijken maar ook dat hielp niet :( Oja... en we hebben houtvezels op de vloerbedekking en de hooi doen we elke dag in de vriezer ! Owww.... nu raak ik een beetje in paniek iemand tips ? Ideeën ? Alles is welkom !!
Alvast heel erg bedankt !

Weet jij het antwoord?

/2500

is het 1 cavia ?? dan is hij eenzaam cavia zijn sociale dieren dus als het er maar eentje is moet je er toch eentje bij nemen.

Bronnen:
http://www.degrotecavia.nl/1of2.html

Het is verstandig als je je cavia toch even grondig laat bekijken. Luizen kunnen aanwezig zijn, maar ze zijn erg moeilijk te vinden. Wanneer de cavia luizen heeft kun je hem daarvoor behandelen. Denk er wel aan om dit te doen i.o. met een dierenarts: niet alle middelen zijn zomaar geschikt! Ook de kooi, bodembedekker en het tapijt zul je misschien moeten behandelen. Wanneer er geen medische oorzaken zijn kan het ook een allergie zijn voor de bodembedekker zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100