Heeft mijn hond luizen of vlooien?

Ik heb sinds een aantal dagen een hondje overgenomen van 1,5 jaar oud.
's Nachts als wij net slapen staat hij vaker op een wappert hij vaker (zoals ze doen als ze nat zijn geweest zeg maar), en gaat weer liggen en staat weer op en doet het vervolgens weer. Overdag doet hij het nooit alleen 's nachts.

Wie weet wat dit kan zijn? Vlooien of luizen? Hij krabt zich nooit..

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dit lijken me geen vlooien en zeker geen luizen, dan krabt de hond zich voortdurend. Ga met je hond naar de dierenarts, dit is geen normaal gedrag. Het kan zijn dat de hond last van zijn oren heeft, al schudt hij dan meestal alleen met de kop.

Haal eens een heel fijne kam door de vacht van je hond. Eventuele kleine ongerechtigheden die je tegenkomt, kan je op een keukenpapiertje deponeren en vochtig maken. Zie je dat het papiertje wat rood kleurt, dan zijn het vlooienuitwerpselen (vlooien zuigen immers bloed). Uiteraard kan je er dan vanuit gaan dat de hond vlooien heeft. Wat luizen betreft, als je de hond eens flink knuffelt, en je krijgt vervolgens flinke jeuk op je onderarmen, en bij bestuderen zie je daar piepkleine beestjes, dan weet je ook genoeg. Aan de andere kant: je zegt dat hij zich niet krabt, dus het kan ook iets heel anders zijn. Ivana zal je daar vast meer over kunnen vertellen (zij is de blafbeestdeskundige hier) :)

Het kan ook stress zijn. Hij is net bij jullie en moet nog wennen. Hij doet het als jullie slapen, dus als hij geen aandacht krijgt. Stel hem gerust en geef hem de tijd om te wennen. Al kan een bezoekje aan de dierenarts natuurlijk geen kwaad.

het kan zijn dat hij wat aan zn oortjes heeft. kijk eens in zn oortje met een lichtje, ziet het er vies uit? dan raad ik je aan om gelijk ermee naar de dierenarts te gaan, die geeft je waarschijnlijk druppels die je elke dag in zn oor moet doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100