Waarom vindt mijn kat Kruidvat Nachtrust erg interessant?

Ik had laatst het kruidvat nachtrust potje geopend, maar was vergeten het dicht te doen. Had het op het aanrecht gezet en toen ik later thuiskwam zag ik dat alle pillen op de grond lagen.

De pilletjes die op de grond lagen, at hij niet op, maar geeft continu kopjes tegen de pillen en gaat er overheen rollebollen.
Waarom doet hij dat?
Het is niet alleen mijn kat. De kat van buiten die wel eens stiekem binnenkomt om te plunderen bij mij heeft namelijk dat potje van de aanrecht gegooid!

Ingredienten kruidvat Nachtrust; kamille, valeriaan, salie, citroengas, verveine, lavendel, tomatenextract.

Weet jij het antwoord?

/2500

De valeriaan die in deze pillen verwerkt zit is zeer aantrekkelijk voor katten. Je kunt valeriaandruppels bijvoorbeeld voor katten gebruiken om de krabpaal interessanter te maken.

Veel katten schijnen gek te zijn op valeriaan, dus dat zullen ze wel ruiken. Kattenspeeltjes zijn er ook vaak mee gevuld, of kun je ermee insmeren/bespuiten

Ook de andere antwoorden kloppen, maar tijgers en leeuwen zijn (gek genoeg) ook heel erg dol op Lavendel. Ze smeren zichzelf er het liefst helemaal mee onder, dus waarschijnlijk doet je kat (en je diefje) dat daarom ook. Dit komt door de sterke geur trouwens

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100