Holla ik heb 13 kleine goud vissen i n een vijver .mijn vraag was ? of dat ze kunnun leven ,5 weken zonder eten .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik geef mijn goudvissen op de camping nooit voer en dat gaat goed, want ik ben er wel eens weken niet, maar als je ze voert [altijd pas boven de 15 gr] is het beter dat constant te doen, maar als je op vakantie ofzo gaat, kunnen ze best een poos zonder...tis ook beter een paar weken niet, dan een paar dagen niet...

Als je een natuurlijke vijver hebt kunnen ze voedsel uit de bodem halen of ze eten algen of zo.

vissen zijn koudbloedig, dus dat hangt van de temperatuur af. als het goed koud is zullen ze weinig tot niets eten, maar bij een warmere temperatuur, als de vissen volop actief zijn is dat een andere zaak.

Kan jij wel vijf weken zonder eten dan??

Het hangt helemaal van de biocultuur van je vijver af. En zoals gezegd, de temperatuur. In de winter hebben vissen niets nodig, zeker als het vriest. Maar in het voorjaar en zomer zijn ze veel actiever, dus hebben ze meer voedsel nodig. Als je een optimale vijver hebt, waarin voldoende planten en microorganismen zitten, dan hoef je vissen eigenlijk niet te voeren. Er is dan voldoende voedsel in de vijver zelf. Maar let wel, de vijver moet dan echt helemaal optimaal en groot genoeg zijn.

Goudvissen zijn een van de sterkste vissoorten ter wereld, daarom zie je ze ook veel in een goudvissenkom, voor die vissen natuurlijk verre van leuk, maar het kan dus wel. En 5 weken zonder voer te geven is dan ook geen enkel probleem, nee nog veel gekker, je kan best een jaar weg blijven. Wat veel belangrijker nu is, dat je de hardheid van het vijverwater laat testen, want deze is door alle regen nu veel te laag, dit kan dodlijk zijn voor je vissen als het straks warmer gaat worden.

ik heb zelf meegemaakt dat toen ik ineens ernstig ziek werd met spoed opgenomen met mijn hart, de vis compleet vergeten dat mijn vissenkom, na 3.5 maand de vis die er in zat nog steeds in leven was, en er top uit zag, er zaten wel genoeg plantjes in........ ik voelde me achteraf wel schuldig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100