Kan een kat binnen gelukkig worden ?

Wij willen wel een katje als huisdier,we willen dan beginen met een kitten en ook maar twee,anders zo alleen , we willen proberen dat ze niet naar buiten gaan, Kunnen die katjes dan gelukkig zijn of horen katten naar buiten te kunnen en denken jullie onder deze voorwaarde gewoon niet aan katen beginnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier 6 naar mijn idee zeker gelukkige en tevreden binnen katten! Dus ja kan zeer zeker. Ik persoonlijk moet er niet aan denken ze bloot te stellen aan het verkeer en mensen die het niet zo op katten hebben. Bovendien vind ik ook dat IK voor katten heb gekozen en niet mijn buurt die niet blij zal zijn met katten in bijv hun tuin. Wel heb ik hier aan de achterkant over hele breedte van het huis een ren aangebouwd, waar ze lekker van de buitenlucht, zon, vogeltjes kijken enz kunnen genieten.

Ze moeten wel voldoende frisse buitenlucht kunnen krijgen en voldoende licht (maar dat kan ook achter het raam in de zon). Voor ieder wezen is het belangrijk voldoende frisse lucht te krijgen, en een beetje blootstelling aan het weer is ook heel gezond. Ik zeg niet dat ze zonder niet gelukkig worden, maar niet voor niets ontwikkelen veel mensen een winterdip met al dat binnen zitten. Als de katten dus een (afgesloten) buitenplaatsje hebben is het beter dan zonder.

Onze kat is echt een binnendier. Hij taalt er niet naar om naar buiten te gaan. Hij heeft zijn eigen bench, waarin hij s"nachts vertoeft met een mandje en een kattenbak erin. Soms gaat hij er overdag ook al in liggen, want het is zijn veilige plekje. Dat gaat best goed zo.

Het is niet slecht voor het beestje om altijd binnen te blijven, zolang ze daar maar de volle vrijheid krijgen en niet teveel restricties opgelegd krijgen. Buiten is een hele andere wereld voor ze. Wat ik nu merk met mijn 2 kittens (die nu nog altijd binnen zijn geweest) is dat ze er alles aan doen om bij de voordeur te komen en naar buiten te glippen. Uiteindelijk (als het wat mooier weer is) mogen ze naar buiten van mij. Het zal in de zomer ook een stuk moeilijker worden om ze binnen te houden als je graag de achterdeur open hebt omdat het lekker weer buiten is en je zelf ook graag soepel van buiten naar binnen wil lopen. Ik heb wel de katten eerst laten helpen voordat ze naar buiten mogen. Op deze manier zullen de buren nooit last hebben van een krolse kat. Maar je kan een kat die buiten is nou eenmaal niet alleen in je eigen tuin houden, het beestje zal op onderzoek uit gaan, aard van het beestje om onderzoekend te zijn.

Ik heb mijn kat vanaf 4 maanden in huis. Hij is nu 1 jaar. Om hem toch naar buiten te laten gaan gebruik ik een tuigje (harnasje) dat om de nek en de rug gaat. Dan doe ik een lange lijn van 10 meter eraan. Op diverse delen van de tuin heb ik haken waar ik de lijn aan vastdoe. Je moet de kat wel in de gaten blijven houden. Mijn kat vind het helemaal geweldig en gaat er echt voor staan om het tuigje om te doen. Dan staat hij al hard te spinnen. In huis heeft ze genoeg ruimte om te spelen. We spelen ook heel vaak met hem met muisjes en andere speeltjes. Ik merk wel dat hij graag naar buiten wil, maar heb toch gekozen voor deze manier. Heb niet het idee dat de kat er ongelukkig door is. Als ik buiten ben dan is de kat ook buiten. (mits het lekker weer is). Het is voor mij een rustig idee dat de kat niet onder een auto kan komen, of dat iemand mijn kat wil vergiftigen. Ook vechten met andere katten gebeurd zo niet. Mijn kat heeft helemaal geen last van het tuigje en de lijn. Hij komt wel eens vast te zitten, maar ik ben altijd in de buurt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100