Laat het dierenasiel zieke zwerfkatten inslapen? Of zoekt het een veilige woning voor de zwerfkat?

Ik heb een tijdje een zwerfkat buiten mijn voordeur slapen, alleen heeft hij nu last van zijn keel? En is hij door het weer verkouden geworden. Ik heb hem daarom binnengehaald en het dierenasiel gemaild of ze hem kunnen komen ophalen. Probleem is nu, ik weet niet of ze hem laten inslapen want hij is oud en niet kerngezond, maar hij heeft verder niets hij eet en drinkt goed. Ik wil hem niet dood hebben, het is een lieve kat. Ik kan hem helaas niet houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het dierenasiel zal eerst nagaan of het wel echt een zwerfkat is. Er zijn namelijk ook katten die wel een baas hebben, maar gewoon graag zwerven. :-) Daarnaast zal er gekeken worden naar de conditie van de kat, als een dier er heel slecht aan toe is, dan kan het zijn dat ze hem in laten slapen. Maar als het verder een sociale kat is, is de kans niet zo groot dat hij afgemaakt wordt. Toegevoegd na 1 minuut: Maar zekerheden zijn er niet aangezien er van geval tot geval wordt gekeken.

Hier in NL kan het aan het 'beleid' van een asiel liggen... sinds mensen maar lukraak hun katten of honden aanbieden via internet, markplaats.nl vooral ( en dan ook nog vaak gratis als het om iets ouder dier gaat ) want het scheelt het het baasje immers het afstandsgeld? In Goes bv zie ik : "De afstandskosten bedragen € 40,-- voor een kat en € 70,-- voor een hond ".... @gast181409 : Wel fijn dat je je zo bekommert om een dier! Belangrijkste nu is erachter zien te komen of het echt om een zwerfkat gaat en of de "verkoudheid" niet begin is van bv niesziekte. Je kan in je regio ook hier eens (onder)zoeken en hulp of advies vragen http://www.allemaalkatten.nl/aanschaf/asiels Of als deze poes ziek blijkt de dierenambulance even bellen in of nabij je woonplaats ( ze willen vaak ook wel zodra ze in de buurt zijn even bij je thuis komen en controleren of dier gechipt is) Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100