Hoe kan ik zorgen dat de kattenbak minder stinkt? Ik ververs hem elke dag maar zelfs als die schoon is ruik ik hem erna weer?

Elke dag verschoon ik dus de bak. Als het niet teveel troep is schep ik het eruit. Als dat wel het geval is kieper ik hem gewoon in 1 keer leeg en vul ik hem weer.Maar toch na een tijdje ruik ik hem weer, hoe komt dit en wat kan ik eraan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de bak leeg maakt daarna de bak met bleek goed schoonmaken.

Naast het schoonmaken van de bak (kan ook met Ajax of zo, ruikt in ieder geval beter dan bleek) ook regelmatig het filter vervangen helpt.

Je zou eens een andere kattenbakvulling kunnen proberen. Er zijn ook houtkorrels, waarbij de houtgeur neutraliseert. De beste zijn in het algemeen de klontvormende kattenbakvullingen, waardoor je niet steeds alles weg hoeft te gooien.

Bronnen:
http://www.testgoed.nl/kattenbakvulling

Het voer wat je geeft bepaalt voor een groot deel de hoeveelheid ontlasting, en de mate waarin die stinkt. Voer van goede kwaliteit zit niet vol met overbodige vulmiddelen (granen oa) en wordt door de kat veel beter verteerd. Het resultaat zijn keurige kleine drolletjes die niet overmatig stinken. Gebruik verder klontvormend grit, dat is makkelijker scheppen. Laat je niet verleiden tot het gebruik van geparfumeerd grit, een ware hel voor de gevoelige kattenneus.

Bedoel je misschien de ammoniaklucht van de urine? In dat geval kan een sopje van groene Biotex goed helpen, dit schijnt bepaalde enzymen te bevatten die die lucht kunnen afbreken. Succes!

Citronella werkt heel goed! Gewoon regelmatig de bak leegmaken en een tijdje laten inweken met citronella (verdund of onverdund).

Ik haal zowiezo de ontlasting tussen door ook weg. En dan spuit ik op die plek luchtverfrisser (lavendel) op die plek. Schoonmaken met allesreiniger. Schone korrels (een flinke laag), daar overheen lavendel spuiten. Niet te veel. Even schudden en je bak ruikt lekker fris. Niet alle katten vinden dit fijn. Die van mij zijn het gewend vanaf kitten en maken er een sport van wie het eerste in de bak is. Ik heb 2 katten en door deze tactiek, maar 1 kattenbak nodig.

koop op tijd een nieuwe katten bak --- is ie van plastiek --- als er velletjes plastiek loskomen --- is ie foetsie --- koop een nieuwe

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100