Hoe kan een dier jou als zijn gelijke zien/accepteren, het heeft toch ogen in haar/zijn hoofd?

Beetje vreemd dat bijvoorbeeld een hond jou als meerdere ziet terwijl jij geen hond bent.
Hoe werkt dit eigenlijk bij dieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk ziet een hond dat wij geen honden zijn. Dat wil nog niet zeggen, dat we om met hem te kunnen communiceren op handen en voeten, blaffend, grommend en kwispelend door het leven moeten gaan. Dat zou volkomen absurd zijn en bovendien een zeer grove onderschatting van het gedomesticeerde cognitieve vermogen van honden. Door de domesticatie hebben mensen en honden een zeer speciale inter-specifieke relatie met elkaar. Hierdoor zijn honden zelfs primair gericht op de mens en pas daarna op soortgenoten. De meeste honden brengen veel meer tijd door met ‘hun mens(en)’ dan met hun soortgenoten. Voor mensen is het al bijna onmogelijk om ‘hondcentrisch te denken en niet te antropomorfiseren. Voor honden is niet ‘hondcentrisch’ denken echter absoluut onmogelijk. Een hond bekijkt de wereld vanuit zijn eigen hondse perspectief, ook de mens én elk ander wezen. Voor meer begrip en een betere communicatie tussen baas en hond zal de mens, zonder te antropomorfiseren en door meer ‘hondcentrisch’ naar hondengedrag te kijken, de hondentaal moeten leren verstaan en begrijpen.

Bronnen:
http://www.deroedel.com/index.php

Een hond ziet vaak zijn baas als meerdere. Als dit niet zo is, heb je een probleem! Het maakt niet uit wat voor uiterlijk zijn 'baas'heeft. Bij honden gaat het om rangen. wist je trouwens dat een hond eens in de zoveel tijd probeert om toch zelf de leiding te krijgen? Geef daar nooit aan toe want dan ben je die positie voor altijd kwijt!

ik kan alleen voor katten spreken. onze huiskatten blijven, in tegenstelling tot wilde katten, veel kitteneigenschappen behouden. tuurlijk zien en ruiken ze dat mensen geen katten zijn, maar ze zijn, als het goed is, ons al van jongs af aan gewend. omdat we ze aaien (vervanging van likken), verzorgen en van voedsel voorzien, zijn we voor hun een soort vervangende moederpoes geworden. mindere, gelijke of meerdere speelt niet bij katten.

Kennelijk zijn de verschillen in uiterlijk van ondergeschikt belang. Bij een hond is de geur toch belangrijker. Als jij je gedraagt als een alphahond, dan zal de hond jou als leider accepteren.

Aangezien een hond niet denkt zoals een mens en een (instinctief) signaal belangrijker is dan het uiterlijk en hij dus niet weet dat hij een hond is ziet hij de mens gewoon als een deel van zijn eigen soort en dus als roedel lid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100