hoe groot moet de kooi zijn voor een halsbandparkiet?

ik heb een volwassen halsbandparkiet aangeboden gekregen. Ik moet dus een kooi hebben, hoe groot moet deze minimaal zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Die kan je onderbrengen in een kooi van minimaal 80 cm hoogte met horizontale spijlen, want het is een klimvogel. Bovendien moet hij iedere dag een paar rondjes los kunnen vliegen, want het zijn snelle vogels en prachtige vliegers. Beter zou zijn om hem in een volière te houden met een lengte van 3 meter, dan komt hij enigszins tot zijn recht. Het zijn vogels die in groepen leven en die zich dus alleen minder gelukkig voelen. De kans is ook dat ze hard gaan roepen omdat ze antwoord willen van een soortgenoot. Op dit ogenblik zijn er diverse steden waar ze gewoon in de vrije natuur leven. Ze zijn hier langzaamaan gedomesticeerd. Den Haag is daarvan een voorbeeld. Pas dan komen ze geheel tot hun recht. Ik zal het je niet afraden, maar weet waaraan je begint. Afgaande op je vraagstelling hier, heb je je nog niet zo heel erg verdiept in dit prachtige dier.

De vlucht van een voliére dient een afmeting te hebben van ca. 3 meter lang, 1 meter breed en 2 meter hoog. Door hun enorme knaaglust is een houten voliére niet aan te bevelen. Beter is het omde voliére van bijvoorbeeld aluminium te maken.

Bronnen:
http://www.vogelproblemen.nl/Halsbandparkiet.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100