Hoe oud wordt een mannetjes muskus eend ongeveer?

Elke dag voeren we in de tuin een mannetjes muskus eend. Hij komt altijd met twee andere eenden. We noemen hun onze huisdieren. Ik hoop dat ze nog lang in onze tuin komen. Hoe oud kan hij ongeveer worden? Ik las dat eenden ongeveer 20 konden worden, maar is dat anders voor een muskus eend?
De eend op de foto is de eend die dus altijd bij ons komt.

Weet jij het antwoord?

/2500

De gemiddelde muskuseend kan 15 tot 20 jaar worden, dus ongeveer als de meeste eenden. Ik denk dat mannetjes en vrouwtjes even oud kunnen worden. Maar dit was het enige dat ik kon vinden.

Je zou toch kunnen rekenen op 25 jaar, omdat u ze graag voedert, enkele tips: Muskuseenden zijn echt alleseters; ze houden van veel gras maar lusten ook huishoudresten, wormen, insecten, vissen, amfibieën en reptielen. Zij eten zelfs pissebedden en dergelijke beestjes die u onder stenen vindt en die slecht smaken. De meeste vogels zullen hen niet willen eten, maar de Muskuseend is één van de weinige die hen oppeuzelt. Ze eten zelfs mieren en giftige soorten spinnen.

Ze zouden een jaar of 20 moeten kunnen worden, maar halen dat vaak niet. Muskuseenden in de stad zijn meestal het product van enorme inteelt, en vaak worden ze moddervet gevoerd met verkeerd eenzijdig voedsel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100