Kat mauwt en eet veel, heet hij last van stress?

We zijn vorige week een aantal dagen weg geweest. Onze buurman heeft in de tussentijd de kat eten gegeven en 's ochtends naar buiten gedaan en 's avonds weer naar binnen. Sinds terugkomst mauwt hij erg veel, ook 's nachts (deed hij nauwelijks) een eet veel en vraagt hier continu om. Wat zou het kunnen zijn? Ik heb hem al ontwormt van de week. Hij ziet er verder prima uit, speelt op zich ook gewoon. Maar het mauwen gaat maar door en het eten ook, zou dit stress kunnen zijn? We zijn wel eens eerder weg geweest maar toen had hij nergens last van.

Toegevoegd na 25 minuten:
Hij is net iets ouder dan een jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor je aan stress gaat denken altijd eerst een medische oorzaak uitsluiten. Je zegt niets over de leeftijd van de kat, maar veel oudere katten krijgen problemen met de schildklier. De symptomen doen mij hier als eerste aan denken. Ik zou naar de dierenarts gaan, en er niet te lang mee wachten. Mocht het de schildklier zijn, dan draaien alle organen overuren.

heeft de buurman misschien blikvoer gegeven? dan zeurt de kat hier nu om. blikvoer is totaal niet nodig voor katten en dus bijna altijd af te raden (buiten medische noodzaak om)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100