vanaf welke leeftijd mag een kattin gesteriliseerd worden ?

Onze 2 kattinnetjes zijn +/- 5 maanden, nu is mijn vraag wanneer ik ze naar de dierenarts mag brengen om ze te steriliseren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is van belang je katten voor de eerste krolsheid te laten helpen. Vroegcastratie wordt steeds vaker toegepast (met 12, 13 weken), maar lang niet iedere dierenarts wil en kan dit. Castreer ze in ieder geval uiterlijk met 6 mnd. Bedenk dat een enkele keer krols zijn het risico op kwaadaardige mammatumoren op latere leeftijd al flink verhoogt. ook het risico op diabetes en baarmoederontsteking neemt toe. De poezenpil geven is ronduit gevaarlijk, begin daar dus nooit aan, ook niet voor een korte tijd. Gelukkig schrijven steeds minder dierenartsen dit voor.

Sterilisatie kan al op heel jonge leeftijd, mits de poes gezond is. Meestal worden de poezen voor de 1e krolsheid gesteriliseerd, ongeveer op 6 maanden leeftijd. Maar later is ook geen probleem. Indien de poes pas een nestje heeft gehad wordt ze gesteriliseerd minimaal 7 weken na de geboorte van de kittens i.v.m. de melkklieren.

Bronnen:
http://www.dierenkliniekdommelen.nl/discip...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100