Mijn kat is na rare symptomen (hikken, niet meer kunnen lopen) dood gegaan, wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Mijn 8 uur voor zijn dood gevonden in de tuin in een wazige staat, reageerde niet en kon nier meer goed lopen, na lange nacht waarin hij een soort van hikte en wazig deed is hij uiteindelijk dood gegaan. Is hier sprake van vergiftiging of zou het een natuurlijke dood zijn geweest? Alsjeblieftt weet iemand iets of dezelfde ervaring??

Weet jij het antwoord?

/2500

Verschijnselen bij vergiftiging kunnen zeer uiteenlopen. Van braken en sloomheid tot ernstige zenuwverschijnselen (krampen, trillingen, oogboltrillingen, omvallen etc.) dit klinkt vreemd maar je kan hem ook naar de dierenarts brengen voor autopsie. dan weet je wel wat er gebeurd is. Toegevoegd na 1 minuut: heb jij zijn / haar lichaamje nog ? anders kan hij niet onderzocht worden

Het zou slakken gif kunnen zijn. "SLAKKENGIF (METALDEHYDE) De verschijnselen zijn neurologisch van aard: dronkemansgang, spiertrillingen, snelle bewegingen van de pupil in het oog, krampen en toevallen. Er is geen specifiek antidoot en de behandeling kan alleen maar ondersteunend zijn (anti-epileptica). Meestal is het nodig het dier op een intensive care op te nemen, maar dan nog is de kans op genezing niet al te groot" Er zijn tal van mogelijkheden, zie link. "TOT SLOT Deze opsomming van vergiftigingen is verre van volledig omdat er onnoemelijk veel giftige stoffen bestaan. Het is daarom zelfs voor een dierenarts onmogelijk om elke vergiftiging te herkennen en de passende therapie paraat te hebben. Er bestaat daarom het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum te Bilthoven, waar dierenartsen dag en nacht terecht kunnen voor het opvragen van informatie. Voor u als eigenaar is het van belang om, als u uw dier van een vergiftiging verdenkt en u heeft de verpakking van het gif, deze altijd mee te nemen naar de kliniek, zodat er zo gericht mogelijk gehandeld kan worden. Verder blijft voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Probeer te voorkomen dat uw dier dingen van straat eet en pas heel goed op bij het bewaren en strooien van gif; gebruik gif alléén als het echt noodzakelijk is, en zorg dat uw dier daar nóóit bij in de buurt kan komen. Geef op eigen houtje geen geneesmiddelen, die eigenlijk niet voor dieren bedoeld zijn en wees kritisch bij de keuze van uw vlooienbestrijdingsmiddelen"

Bronnen:
http://www.kattenplaza.nl/vergiftiging

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100