Is er bepaald voer voor guppen waar ze een paar dagen van kunnen eten ?

Ik heb een 15L aquarium met 5 guppen en een sluier goudvis.
Nou ga ik binnenkort 3 dagen weg en heb weleens gehoord van voerballen die op de bodem ligge waar de vissen dan een aantal dagen van kunnen eten.
Ik kan echter niets vinden op Google over dat voer.
Iemand tips ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt een apparaatje kopen dat de vissen voorziet van voer, dan weet je ook zeker dat de vissen het gedoseerd gaan eten en niet de 'voerbal' in één keer achter elkaar opeten, dat doen mijn vissen namelijk altijd: dooreten tot alles op is ;)

Bronnen:
http://kopen.thuisvergelijken.nl/vissen-vo...
http://www.vijverkoopjes.nl/aquariumkoopje...
http://www.zooplus.nl/shop/vissen/techniek...

5 guppen en een sluier goudvis, is veel te veel voor slechts 15 l water!! Op dit punt gaat het spoedig een keer fout! 3 dagen geen eten is totaal niet erg voor een vis, dus gooi geen extra voer in je bak, dan zal het water snel bederven en je vissen sterven. Nog een tip dan maar, koop als je terug bent, een groter aquarium en verdiep je eens in het houden van vissen in een aquarium.

Denk dat je zoiets bedoeld, bestaat ook in 1grote blok. Kan je gewoon bij de dieren-of aquariumwinkel kopen. http://www.dierenpenningen.com/winkel/weekend-visvoederblokjes-verpakt-per-5-stuks/ Toegevoegd na 5 minuten: Dit is een voorbeeld van zo een grote blok. http://www.smulders-diervoeders.nl/vakantie-visvoederblok-p-15248.html

Ik ga akkoord met het niet voeren. Als er tijdens die dagen dat je weg bent iets gebeurd ben je verder van huis als het voer het water ligt te belasten. Die bollen bestaan wel, maar zijn geen ideale oplossing voor jou situatie. Je kan ze beter gebruiken om af en toe als aanvulling te geven voor vissen die van wat harder water houden omdat ze voornamelijk uit gips bestaan. Als je minder dan 3 weken weg bent kan je beter geen voer geven. In werkelijkheid kunnen ze veel veel langer zonder voer (zelfs tot 6 maanden) maar 3 weken is ideaal. Ga je langer weg dan moet je toch iemand als oppas aanduiden (maar zelfs als je minder lang weggaat is dat ook zeker aan te raden! Vraag de oppas dan echter de dieren niet te voeren!). Een voederautomaat is in mijn ogen evenmin geschikt. Buiten het feit dat het voer zijn voedingswaarde in snel tempo verliest is het risico niet onbestaande dat de techniek faalt tijdens je afwezigheid en te weinig of te veel geeft. Geloof me, je vissen niet voeren tijdens je afwezigheid is de meest veilige oplossing. Dus als je wat inzit met je dieren dan laat je hen 3 dagen vasten. En nu we het toch om het welzijn van je dieren hebben, 15 liter is voor zowel guppen als goudvissen veel te klein! Beiden hebben minstens een aquarium nodig van 60 liter en liefst nog groter! Bovendien horen deze soorten niet in 1 aquarium te zitten. Een goudvis hoort in een koudwateraquarium thuis, een gup in een warmwateraquarium.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100