Hebben vissen planten nodig?

Weet iemand of aquariumvissen planten nodig? Of kunnen ze gewoon zonder planten. Als ik die planten plaats dan hebben ze geen ruimte.

Weet jij het antwoord?

/2500

Planten zorgen voor extra zuurstof, en zorgen voor het extra afbreken van schadelijke stoffen, plus de meeste vissen vinden het lekker om te kunnen schuilen. Is het per se nodig? Nee, want er zijn genoeg mensen met een goudvis in een kom zonder iets maar het is wel ontzettend wenselijk voor goede leefomstandigheden in je bak..

Als jouw filtratie goed op orde is heeft een vis geen planten nodig, echter lees ik in jouw bericht dat ze (te) klein gehuisvest zitten en zal ook de filtratie niet voldoende zijn daar de waterinhoud gewoon te klein is, verstandig is dus een grotere bak aanschaffen waar wel wat planten in kunnen.

Ja die hebben ze nodig om te kunnen ademen net als mensen bomen hebben daar voor.

Om voldoende zuurstof te hebben is het niet per se nodig. Via voldoende waterbeweging of beluchting komt er reeds voldoende zuurstof in het water (met planten is waterbeweging of beluchting wel uit den boze omdat je anders teveel CO2 verdrijft en dat is net een voedingsstof voor planten). Wel is het erg aan te raden om ervoor te zorgen dat afvalstoffen uit het water verdwijnen. Er komen op verschillende manieren afvalstoffen in het water terecht, vissen ademen dit uit, maar ook via ontlasting, voedingsresten, dode dieren of planten, etc... Een deel hiervan wordt verwerkt door bacteriën in de bodem. Een ander deel wordt verwerkt door bacteriën in het water en nog een ander deel + de afvalstoffen van de bacteriën uit het water worden verwerkt door bacteriën in het aquariumfilter. De laatste stap is echter de afvalstoffen van deze bacteriën wegwerken en het zijn net de planten die daarin gespecialiseerd zijn. Dus om je water gezond te houden heb je wel planten nodig. Zo vermijd je visziekten, troebel water en algen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100