Wie is verantwoordelijk voor de aidsbesmetting van mijn kat door een herplaatser uit asiel bij mensen die de kat niet hebben binnengehouden?

Het asiel was op de hoogte van de aidspositieve toestand van de kat die ze herplaatst hebben. De nieuwe eigenaars hebben de kat niet kunnen binnen houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Allereerst, de test bij de dierenarts op Fiv is vaak vals positief. Laat dus nogmaals testen door het bloed naar een lab te laten sturen door je dierenarts, zodat je zekerheid hebt. Raak verder niet in paniek: goede kans dat je kat met de juiste zorg nog jaren kan leven. Ook voor eventuele besmetting van je andere katten, zo je die hebt, hoef je niet te vrezen zolang ze het met elkaar kunnen vinden: ik heb twee aidskaters jarenlang in mijn groep gehad. Dan de verantwoordelijkheid, dat is een moeilijke. De eigenaren van deze kat zijn zeer onverantwoordelijk bezig geweest door de kat vrij naar buiten te laten. Maar aan de andere kant, iedereen die zijn kat vrij naar buiten laat, accepteert daarmee het risico daarvan: je kat kan aids of leucose opdoen, aangereden worden, mishandeld of vergiftigd, zoekraken enz. Weet je trouwens zeker dat de bewuste kat jouw kat besmet heeft? In sommige buurten is het percentage Fiv-positieve katten alarmerend hoog. Toegevoegd na 18 minuten: http://www.buddykat.be/index.php?DocID=108

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100