Lijkt dit hondje op een echte Chihuahua?

De hond die ik op mijn profiel foto heb staan is mijn hondje Brutus, 3 weken geleden gekocht bij een man in tilburg.. Hij zegt dat hij 100% Chihuahua is en de moeder was ook aanwezig. Brutus zat samen met zijn zusje in een doos, het zusje was wit kleurig met zwart en de moeder was creme kleurig.. De vader was er echter niet.. Voor €450 euro heb ik dit beestje gekocht.. er zit geen stamboom bij.. maar nu vroeg ik me af kan iemand van jullie zien of dit een echte Chi is? of zien jullie er een kruising in? Hij is 3 weken terug gewogen bij de dierenarts en toen was die 1.38 kilo.. Verder is hij 12 weken oud en is een black & tan reutje.. Alvast bedankt!

Toegevoegd na 19 minuten:
Nog even een vraagje, mocht je iets zien wat voor hond er mee gekruist is, zou ik het willen weten graag. || Had het aan de dierenarts ook nagevraagd maar die kon het niet zien omdat hij nog jong is, maar vanavond krijgt hij zijn 3e prik dus dan zal ik het nogmaals na vragen.. ||

Weet jij het antwoord?

/2500

Na je verhaal te lezen en de foto's gezien te hebben, kun je denk ik zelf ook concluderen dat dit geen 100% Chihuahua is. Er zijn wel een aantal overeenkomsten, zoals het feit dat je het arme beestje kleertjes aan hebt gedaan. Het slimste was geweest als je het even aan de dierenarts had gevraagd toen je daar 3 weken geleden was. Als het beestje z'n inentingen nog nodig heeft, kun je het de volgende keer gewoon even vragen!

Als het geen Chihuahua is, krijg hij dan minder liefde? Waarschijnlijk is het geen ëchte", maar dat zijn de meeste niet!

Wat was de reden dat er geen stamboom bij zat dan? En heb je ook een idee hoe die fokker bekent staat? Ik kan niet zien of hij 100% een chihuahua is of niet.. die beestjes zien er allemaal verschillend uit. Qua kleur, kort/lang harig, hoogte, enz. Als ik die foto zou zien zou ik wel twijfelen.. vooral omdat het een pup is kan het zijn dat het een pup van een groter wordende hond is natuurlijk. Ook denk ik dat je het zelf beter kan zien naar mate de hond ouder wordt. En de dierenarts vast ook.. Maar misschien zul je het nooit 100% te weten komen. Als dat zo blijkt te zijn.. leg je er bij neer joh. Het lijkt mee een ontzettend lief hondje, hij/zij ziet er leuk uit en je zult er vast net zo veel liefde aan geven/van krijgen dan van een (eventueeel wél) 100 % chi. In ieder geval veel plezier met je nieuwe hondje.. :)!

Zoals je zelf al vermoed is dit lieve beestje een kruising. Je hebt er dus teveel voor betaald maat dat maakt hem niet minder liefffff

Er zijn ook Chihuahua's met een langere vacht, dus ik sluit het niet uit dat het een Chihuahua is. De ogen lijken mij echter minder uit te puilen dan wat 'gebruikelijk' is bij dit ras. Bij de chihuahua's die je steeds vaker ziet worden namelijk uiterlijke kenmerken zo uitgebuit dat er erfelijke afwijkingen ontstaan. Zoals secundair glaucoom en droogte van het hoornvlies. Te groot hoofd, waardoor ze met een keizersnede worden geboren. Maar zolang mensen dit mooi vinden....... Voorheen was ik nooit zo fel op het express uitbuiten van erfelijke afwijkingen, maar sinds ik de documentaire pedigree dogs exposed heb gezien......verschikkelijk wat wij met honden doen! Ik snap wel dat de mensen die kleertjes niets vinden. Zulke honden zijn gewoon niet geschikt voor ons klimaat. Overigens vind ik de fokker ook niet echt betrouwbaar. Wil je echt een chihuahua koop er dan eentje van een fokker via de rasvereniging. Even afwachten tot hij uitgegroeid is, dan kun je beter zien of het een zuiver chihuahua. En als hij het niet is..........heeft de fokker goed verdiend, maar heb jij er nog steeds een leuke hond aan. Veel plezier met het beestje en goed aankleden als hij naar buiten gaat...het is erg koud.

ik denk dat je misschen wel beter af bent als er een beetje kruising met een andere hond in zit. dan krijgt ie niet de 'ras-eigen' afwijkingen.

Het eerste wat in mij opkomt bij het zien van de foto is kruising Chi met een dwerg Pincher.

Je mag een hond pas raszuiver noemen als dat kan worden aangetoond met een stamboom. Alle andere honden zijn voor de F.C.I. niet raszuiver en worden op de tentoonstellingen niet toegelaten. Er mag ook niet mee gefokt worden volgens de richtlijnen van een rasvereniging. Als je er prijs op stelt, dat je een rashondje in handen hebt, in dit geval een raszuivere chihuahua, dan had je een andere weg moeten bewandelen. Het is nooit na te gaan wat dergelijke broodfokkers aan combinaties gemaakt hebben. Veelal weten ze dit zelf niet eens. Onder het motto: "klein, lief en harig verkoopt altijd", rekenen ze de meest absurde prijzen, vaak nog voor slecht gesocialiseerde en slecht verzorgde honden. Je hebt het hondje gekocht op uiterlijk, genoegen nemend met een pup zonder stamboom. Alles wat klein is kan er in zitten. Dat is niet meer na te gaan en maakt voor de eigenschappen in dit geval ook weinig verschil. De meeste kleine hondjes zijn pittig, tikkie eigenwijs en kefferig. Wil je hem/haar in de hand houden, dan moet je erg veel tijd stoppen in de opvoeding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100