kan een pup met blauwe ogen blind zijn?

ik ga een pup kopen die is nu 4 weken oud en heeft blauwe ogen de andere pups van het nest hebben bruine ogen.Kan dat?of kan het zijn dat hij ziek is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een oudere hond kan blauwgrijze ogen krijgen en dat duidt op staar maar dat is hier niet aan de orde (maar wel iets wat je te horen kunt krijgen van mensen die de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt). Een blauw oog heet ook wel een glasoog maar op zich moet een pup daar gewoon mee kunnen zien. Het is jouw verantwoordelijkheid dus neem contact op met de dierenarts om het zeker te weten al zal een goede fokker dat zelf ook gedaan hebben. http://www.hondenforum.nl/plaza/viewtopic.php?f=6&t=21591

Er zijn hondenrassen waarbij het volkomen normaal is als de pups blauwe ogen hebben. Dit komt bijvoorbeeld voor bij Weimaraners en Huskys. Ook komt het voor dat de pups in aanvang blauwe ogen hebben die later bijkleuren, zelfs van blauw naar amberkleurig. In een nest kunnen soms verschillende oogkleuren voorkomen. Dit alles houdt niet in dat er iets aan de ogen mankeert. De dierenarts zal bij controle ook de ogen inspecteren en een eventueel gebrek opmerken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100