Hoog een schrikdraad plaatsen voor onze jonge mehcelaar?

Onze hond (5 maanden) begint steeds meer zijn wereld om hem heen te verkennen wat gevaarlijk wordt. We wonen op het platte land met 5 hectare grond. Als we de hond buiten hebben moet hij niet achter fietsers en auto's aan rennen. (Iets wat we hem wel proberen af te leren)

Vrees niet, we gaan er ook vaak mee op uit voor degenen die denken dat de hond niet verder komt dan aleen ons erf...!

We gaan nu toch maar alvast schrikdraad plaatsen om ongelukken te voorkomen.

Nu mijn vraag: Wat is de juiste hoogte om het draad vanaf de grond te plaatsen? mijn man zegt 20 maar vlg mij springt hij daar zo over heen.

Wie o wie heeft ERVARING (met nadruk op ervaring!) hiermee en kan mij het antwoord geven?

BVHD:-)!

Toegevoegd na 2 minuten:
Zie tot mijn schrik paar fouten: de vraag begint natuurlijk met : HOE hoog......
En het 'MeCHelaar' natuurlijk ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is wettelijk niet toegestaan om voor honden een schrikdraad te plaatsen, de stroomschok kan letsel toebrengen aan het dier. Beter kan u een afbakening nemen waarbij de hond een band draagt warmee hij gecorrigeerd wordt.

Bronnen:
http://www.dierenshop.nl/-c-40.html?gclid=...

Het voordeel van een elektronische omheining is, dat de entree ook voor auto's gewoon open blijft. De draad ligt namelijk op de grond. Je kunt dan de hond net zoveel ruimte geven als je wilt door de draad te verplaatsen. Ik raad je aan de jonge hond een beperkte ruimte te bieden, niet meer dan 200 m2. Later kan je dat uitbreiden, maar in eerste instantie moet de hond een zekere band met de baas voelen om niet een 'eigen leven' te gaan leiden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100