bestaat er een spul/geur waar honden een hekel aan hebben maar niet giftig is voor planten?

De nieuwe hond van mijn puders graaft graag in de tuin. Het liefst op de plek waar haar voorganger begraven ligt. Uiteraard zijn mijn ouder hier niet van gecharmeerd en halen het dier daar weg en geven een standje. Maar ze blijft daar telkens weer graven.

Bestaat er dus een spul dat we over die plek kunnen gieten wat de hond vreselijk vind ruiken maar niet schadelijk is voor de planten?

Toegevoegd na 43 seconden:
Puders=ouders

Weet jij het antwoord?

/2500

Iedere hond heeft weer aan andere geuren een hekel, de onze had een gruwelijke hekel aan citronella, zowel de kaarsen, als de olie vond hij vreselijk en liep daarvoor naar een andere ruimte, je kunt dus proberen of dat bij deze hond ook helpt tegen het graven, maar je kan het ook anders aanpakken: Het zit in de aard van sommige honden om een leger te graven net als konijnen, dus kan het zijn dat je merkt dat je hond graag gaten graaft in je tuin. Zorg er allereerst voor dat je hond genoeg beweging heeft, ruim voldoende speeltjes heeft en dat je ook met hem oefent om ze bezig te houden. Als ze beginnen met graven probeer je ze met een spelletje af te leiden. Als je merkt dat je hond echt niet ophoudt met graven kun je er een spel van proberen te maken. Maak een graafhoek ergens in je tuin weg van je planten en het grasveld waar hij zijn gang kan gaan (dat kan prima een grote plastic zandkuil zijn). Begraaf daar hondenkoekjes, botten en kauwspeeltjes in die hij daar mag opgraven en je houdt er een blije hond en een tuin zonder gaten aan over.

Het is logisch dat hij juist op die plek graaft want hij ruikt dat er een kadaver ligt,dit valt moeilijk tot niet af te leren want hij blijft het ruiken. Om dit tegen te gaan zouden je ouders die plaats af kunnen schermen door er een soort omheining van gaas heen te doen. Toegevoegd na 1 minuut: Aan geurtjes waar aan honden een hekel hebben is per hond verschillend,je zou eens bij een tuincentrum of dierenwinkel kunnen informeren.

Ik denk dat dit onbegonnen werk is. De geur van een kadaver is zo ontzettend sterk dat het niet te maskeren valt met een andere geur. En honden hebben zo'n supergoed reukvermogen dat ze daar niet in zullen trappen. Als een geur voor ons gemaskeerd is (met bijvoorbeeld citronella zoals iemand hierboven suggereert) dan ruikt de hond feilloos nog alle andere geurtjes daar doorheen. Het begraven van kadavers in je eigen tuin is niet voor niets verboden. Toegevoegd na 2 minuten: Het enige zinnige advies dat ik kan bedenken (hoewel niet de meest frisse): graaf het kadaver op en laat het cremeren bij een dierencrematorium. De restanten bieden je dezelfde herinnering/troost als het graf, maar hebben niet de aantrekkingskracht op de nieuwe hond. Beetje onsmakelijk klusje, maar volgens mij het enige dat werkt.

Een hond heeft een hekel aan citroen en azijn,,om te beginnen ligt de vorige hond wel diep genoeg? een centimeter of 80 is echt noodzakelijk en sproei er met de gieter dan azijn of water met citroensap over'.Een paar zware sierkeien erop daarna maakt het ook wat moeilijkerom te graven.

Waar honden niet van houden is : PEPER ! Strooi er iedere dag, dat de hond verwacht wordt, peper en hij zal de plek niet fijn meer vinden. Toegevoegd na 1 minuut: Onze eigen hond had gepoept daar waar het niet mocht en met peper strooien is dat toen verholpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100