hoe kan het dat alleen de mannetjes guppen in mijn aquarium doodgaan?

Sinds vorig jaar hebben we een nieuw aquarium (150 liter) omdat het oude begon te lekken. We hebben al onze guppen erin gedaan, en voor het grootste deel waren dat jonge guppen die net waren geboren. Hun moeder is doodgegaan na haar laatste worp.

Nu is het een aantal maanden verder, de mannetjes guppen hebben intussen ook weer voor nakomelingen gezorgd (die allemaal meteen door de andere guppen werden opgegeten), maar nu gebeurt er iets vreemds: De mannetjes gaan verticaal zwemmen, beginnen er ziek uit te zien (maar geen vinrot of stip of aangevreten staartvin), en op den duur liggen ze dood op de bodem. Wat kan hier aan de hand zijn? Alleen de mannetjes!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk eerder dat het toeval is, tenzij je een bacteriëel probleem hebt waar de mannetjes meer last van hebben. Als je een aquarium hebt wat je al een tijdje draaid, dan kan het ophopingen van bepaalde stoffen zijn. Bij teveel kan het water aangetast zijn en blijven, ook al doe je netjes één keer per week het water 10% verversen. Ik raad het wel meer bij mensen aan, om eens goed het water te laten testen of door dit zelf te doen met behulp van een snel teststrip. Hiermee kan je eenvoudig het water testen. In het filmpje zie je hoe het werkt. http://youtu.be/AO-4YTDzxv4 - De meeste strikken dan van de enorme pieken die voor de vissen dodelijk kunnen zijn. Die pieken komen door ophoping van vuilen, terwijl er toch netjes iedere week water word ververst. Normaal hoor je iedere twee weken het water eens te testen met een teststrip, maar dat doen de meeste niet. Waterwaardes kan je niet zien, die kun je enkel meten. Aangezien vissen nou eenmaal in water leven, moeten we zorgen dat de waterkwaliteit en waardes optimaal zijn. http://www.visaquarium.nl/a/Aquarium-waterwaardes Je kan proberen het water eens één week lang om de dag te verversen met 20% vers water. Bepaalde ongewenste stoffen gaan dan pas uit het water. Normaal hoef je dat niet te doen, maar het kan geen kwaad dit eens te proberen. Want niet alleen in het filter komen bacterie voor. Ze nestelen zich overal, zo ook in de aquariumbodem. Daar kan water in stilstaan en verkeerde bacterie ontstaan. Door wat meer te verversen dan gebruikelijk, heb je kans dat deze bacterie ook uit de bodem omhoog komt tijdens het wat vaker waterverversen.

Kan zijn dat de mannetjes het erg druk hebben gehad zowel voor nakomelingen zorgen als onderling de baas spelen. hoeveel guppen mannetjes /vrouwtjes had je erin het mooiste is om 1 mannetje bij 3/4 vrouwtjes te zetten als je jongen wil.Kan ook zijn dat ze al wat ouder waren toen je ze kocht en een lang leven hebben ze niet. Heb je alles tegelijk gekocht? er meer bijgezet in nieuwe bak en goed verzorgt allemaal vragen die invloed hebben . Maar wel vreemd dat alleen de mannetjes dood gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100