Onze poes poept in een grote plantenpot in de kamer hoe voorkom ik dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

In mijn eigen ervaring werken Azijn en doorgesneden uien heel goed hiertegen! Katten vinden de geuren die hieraan zitten niet lekker en daardoor blijven ze uit de buurt van je plantenbak. In ieder geval succes en ik hoop dat dit helpt!

De poes pakken (zo snel mogelijk na zijn 'daad') en met zijn neus in zijn eigen fecaliën drukken. Dit is op voorwaarde dat de poes wel een kattenbak heeft om zijn behoefte in te doen en deze wel zo ingericht is dat het aantrekkelijk is voor de kat. En dat andere manieren niet werken Het is overigens een suggestie

- zorgen dat de kattenbak vaker schoon wordt gemaakt, en idealiter een extra kattenbak in huis plaatsen (1 per kat in huis plus 1 extra). - De pot ontoegankelijk maken door er bijvoorbeeld kippengaas overheen te leggen. De kat straffen oid heeft geen enkele zin; katten kun je in de regel niet echt goed africhten. Hooguit maak je hem bang.

De aarde tijdelijk afdekken met aluminiumfolie of cacaodoppen op de aarde leggen. Koffieprut erop of een beetje peper op strooien ......

vertoont je kat dit gedrag opeens, terwijl de plant er al langere tijd stond? dan is het zaak je kat door de dierenarts na te laten kijken. plotseling veranderd gedrag heeft vaak een medische oorzaak. ververs de bovenste laag aarde, en leg er een dikke laag siersteentjes op, het tuincentrum heeft ruime keus. er valt nu niets meer te graven, dus de plek is niet interessant meer voor de kat. Toegevoegd na 2 minuten: ik bedoel uiteraard formaat knikker :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100