Zijn kippen geschikt voor een achtertuin?

Zijn kippen geschikt voor een normale achtertuin? Zo ja, komt er dan veel ongedierte op af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan prima. Ik heb jaren kippen gehad in mijn achterplaats. Zorg voor een goed nachthok en ren. Ik liet mijn kippen af en toe los door de tuin lopen. Ongedierte (muizen) kunnen wel eens een hapje komen mee-eten. De voorraad voer wel in een goed afgesloten emmer/voerton bewaren.

Als je een siertuin heb niet aan beginnen het zijn flinke gravers

Kippen kun je prima houden in een achtertuin. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat ze behoorlijk kunnen graven, en het gazon kapot kunnen maken. Vind je dat geen probleem? Dan kun je kippen prima in een achtertuin houden. Succes ermee!

je kunt kippen houden maar een haan zal misschien problemen geven dan kunnen de buren gaan klagen wegens geluid overlast.

Je kunt het achterste stuk van de tuin afspannen: een ren maken met een deur voor jezelf erin. Er mogen gerust bomen of struiken in staan. Al wat klein groeit zoals bloemen en gras, zal verdwijnen door het scharrelen van de kippen. Vermijd een vijvertje want kippen scharrelen achteruit en sukkelen zo soms erin en verdrinken. Achteraan in de tuin betekent dat je verder moet lopen maar ook dat je geen geurhinder zult hebben in de zomer. Maak ook een hok met een uitstulpsel dat door de omheining heen steekt. In dat uitstulpsel met scharnierend dakje erop maak je de nesten (ter grootte van wijnkistje klein model per nest; hooi leggen). Je doet die dan dagelijks open door het dakje op de nesten open te scharnieren, zonder in de ren of het hok te moeten komen, om de eieren te rapen. In het hok en in de ren voorzie je enkele stevige horizontale stokken op variërende hoogtes, waarop de kippen zullen slapen.

Denk ook aan geluidsoverlast, van buren. Kippen kan je niet zomaar in de achtertuin houden. Die dieren maken helaas een behoorlijk lawaai, maar zijn wel leuk vooral smorgens een eitje ervan :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100