Hoe kan het dat het chippen van je huisdier per stad zo enorm verschilt qua prijs?

Een vriendin van mij woont in Almere en heeft slechts 10,00 euro voor de chip van haar hond betaald.

Ikzelf woon in Breda en ik heb maar liefst 47.50 euro betaald voor de chip van mijn hond.

Dit ligt na mijn idee toch extreem ver uit elkaar,hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet het niet zeker maar ik denk dat het ligt aan het aantal honden per regio, hoe meer homden hoe duurder omdat het systeem groter word

sowieso zit er erg veel verschil qua prijs tussen de ene of de andere dierenarts. sommige dierenartsen hebben een plattelandspraktijk, en moeten voor ieder wissewasje doorverwijzen omdat ze weinig apparatuur in de praktijk hebben. andere praktijken zijn gevestigd in de stad, waar het pand veel duurder is, en kunnen in hun praktijk echo's maken, bloedonderzoek doen, enz enz. zo zijn er tal van factoren die de hoogte van de prijs bepalen. verder is het plaatsen van de chip goedkoper als je het laat doen als je toch naar de dierenarts moet voor castratie, enting oid. je betaalt dan niet de consult[rijs alleen voor het plaatsen van de chip.

Dit kan verschillende oorzaken hebben, je vriendin heeft het in een actie week gedaan, deze worden elk jaar gehouden. De dierenarts heeft alleen de chip gerekend of ze heeft het gecombineerd met een gewoon consult. Het kan ook zijn dat jouw hond al geregistreerd is en dat zij dit nog zelf moet doen. Dit zou niet het hele verschil verklaren maar wel gedeeltelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100