Hoe zorg ik ervoor dat ik minder kritiek krijg op mijn hond in de tas?

Ik heb een jackrussel/shih tzu hondje en neem haar vaak mee op reis. Hiervoor heb ik een speciale tas, waar ze lekker in kan liggen. Naar mijn
idee vind ze dit helemaal niet erg, ze gebruikt de tas thuis ook vaak als haar
'plaats'. Toch krijg ik vaak negatieve reacties van anderen, omdat ze denken
dat ik haar met tegenzin erin stop. Ik ben een groot dierenliefhebber en zou
mijn hond nooit iets aandoen wat hij niet wilt, vaak wilt hij soms de tas niet
eens uit bij aankomst thuis. Ik weet niet hoe ik mensen moet overtuigen dat
ik het beste met haar voor heb. Het is een speciale hondentas.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar kun je niet voor zorgen. Je kunt namelijk niet bepalen hoe andere mensen over jou oordelen, je bekritiseren, wat ze over je zeggen of denken. Daar is he-le-maal niks aan te doen. Daarom is het belangrijk dat je je niks aantrekt van mensen die zulke kritiek hebben, maar jou blijkbaar helemaal niet kennen. Ik zou geen waarde hechten aan mensen hun oordeel als ze niet eens weten hoe ik in elkaar steek. Letterlijk scheit aan hebben om het maar even plat te zeggen (excuus voor het taalgebruik). Of zijn deze mensen allemaal belangrijk voor je? Dan wordt het een ander verhaal en moet je misschien eens om te tafel gaan zitten. Maar vooralsnog blijf ik erbij, je kunt de mening van anderen over jou niet veranderen, tenzij ze jou dus leren kennen. Toegevoegd na 36 seconden: "schijt aan hebben" moet het zijn. (nogmaals excuus)

Mensen die niet overtuigd willen worden kunnen niet overtuigd worden. Zeg dat het voor de bestwil van de hond is, omdat je hem wel eens zonder tas meegenomen hebt en hij toen erg geirriteerd raakte door alle mensen die hem wilden aaien, dus dat hij dit fijner vindt. Of vertel een nog gekker verhaal, soms geloven mensen het wel als het maar gek genoeg is, maar een normale reden geloven ze niet Toegevoegd na 23 seconden: Maar eigenlijk is het beste gewoon negeren

Die mensen die een mening hebben zou ik rustig links laten liggen. Of assertief vragen of ze er wetenschappelijk onderzoek over hebben wat dat beweerd. Dan zijn ze waarschijnlijk meteen stil.

kritiek op jou is niet leuk. mensen die kritiek hebben op een hond(je) in een tas willen je of belachelijk maken, of het zijn grote dierenvrienden. de mensen die je belachelijk willen maken, die hebben toch wel kritiek, want die willen lachen. de mensen die dierenvriend zijn, die zullen een hond nooit in een tas stoppen, want een hond hoort te lopen op zijn eigen 4 poten, met deze mensen kan je een gesprek aan gaan, maar je zal de discussie niet winnen, een hond hoort namelijk niet in een tas. het is niet waarschijnlijk dat je minder kritiek zal krijgen. je kan het proberen, maar ik denk dat je er geen moeite voor hoeft te doen, de mensen hebben hun mening al, al dan niet gefundeerd.

Zeg dat je hond een ziekte heeft zoals bronchitis waardoor hij niet lang kan lopen. Dan snappen mensen het wel dat je hem liefdevol draagt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100