Waarom eet mijn kat de parkiet niet op?

Mijn parkiet kan op de rug van de kat meeliften door de hele kamer. Toch is de natuur van de kat om vogels te eten. Hoe kan het dan dat hij mijn parkiet als een vriend ziet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als de kat van jongs af aan is opgegroeid met parkieten, dan zal hij er op ingeprent zijn ze niet als prooi te zien. zo niet, dan zou ik het niet vertrouwen op den duur.

Waarom zou hij? Hij krijgt toch eten van jou? Beesten zijn net als mensen, liever lui dan moe. Pas als hij niks meer te eten krijgt en aan zijn lot wordt overgelaten gaat hij (misschien) jagen. Dus als je je parkiet wilt behouden, geef je kat dan te eten. ;-)

Die kat van jou die lust geen parkieten...

Er zijn katten die vegetarisch zijn......

Ik vraag mij dan af of hij wel andere vogeltjes eet wanneer hij buiten is. Want dat zal hij dan hoogstwaarschijnlijk ook niet doen. De reden dat hij u parkiet niet opeet ligt in het feit dat hij waarschijnlijk niet zo een jager is (een echte huiskat) en dat de parkiet naar "mens" ruikt. Doordat de parkiet ruikt naar "mens" (doordat hij met mensen in aanraking komt) weet de kat dat hij geen prooi is.

Katten hebben angst voor kromsnavels, in zoverre, dat ze zich niet wagen aan een jacht op die vogels. Hier in huis zaten mijn dwergpapagaaitjes altijd bovenop de kat, maar zo gauw de kat een kanarie of zeebravink in het vizier kreeg, kwam de jachtdrift los. Die jachtdrift was er nooit bij de kromsnavels.

Katten zijn best wel intelligent. Ze leren van je en hopenlijk ook omgekeerd. Mijn poes bracht op een dag een gewonde vogel binnen en legde die voor me neer. Dat zou niet gebeurd zijn als ik vogels de tuin uit zou hebben gejaagd in plaats van ze te voeren en haar dat te laten zien om er dan samen naar te kijken en te genieten. Als poppie was ze nog wel jagerig. Zat vaak de vogels op de tv na. Met die vogel is het helaas toch niet goed afgelopen. Toen ik dacht dat het moment was aangebroken om het weer los te laten vloog het te laag weg en pakte een kat uit de buurt het uit de lucht.

Katten kunnen ook vriendschappen sluiten en dus de parkiet als zodanig te accepteren.

Dit heeft deels met socialiseren te maken. De kat leert dat de parkiet een deel van de familie is. Jachtinstinct zal er altijd blijven maar nu heeft je kat een vriendschap gesloten met de parkiet. Sommige katten zijn overigens te lui geworden om te jagen. Ze hebben dit niet nodig omdat ze door de mens voorzien worden. Valt dit weg dan zal het anders worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100